A jövővel kapcsolódnak össze a Seat gépkocsik

A jövővel kapcsolódnak össze a Seat Connect gépkocsik

A Seat a Frankfurti Autókiállítás első sajtónapján bemutatta a különböző CONNECT változatokat, amelyek az összekapcsolhatóság terén a legjobb eszközökkel látják el a Seat modelljeit. Az új verzió egyedüli formatervezési elemeket és korszerű, a cég által kifejlesztett alkalmazásokkal ellátott Samsung eszközt tartalmaz, és amint azt Jürgen Stackman hangsúlyozta, ”a legmodernebb összekapcsolhatósági tulajdonságokkal rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy könnyen, kényelmesen és biztonságosan férjünk hozzá azokhoz az információkhoz, amelyeket akkor sem szeretnénk kihagyni, amikor az autóban ülünk”. Az új modelleket ellátták Full Link technológiával (Mirror Link, Android Auto és Car Play), amelyek bármelyik okos telefonnal , illetve a Seat saját ConnectApp alkalmazásával is kompatibilisek. Ez utóbbi a Seat-okban lévő Samsung eszközökön előre telepítve érhető el. Jürgen Stackmann szerint “a Seat Full Link a versenytársakkal összehasonlítva vezető pozícióba helyezi a márkát, és erre a jövőben is alapozni tudunk majd, köszönhetően a Samsung-gal kialakított messzire mutató együttműködésünknek.”

A Seat által kifejlesztet rendszer lehetővé teszi, hogy a mobil telefonban tárolt tartalmat megjeleníthessük a gépkocsi kijelzőjén, lehetőséget adva ezáltal a gépkocsi vezetőjének arra, hogy bármilyen információba belenézzen anélkül, hogy közben a figyelme elterelődne a vezetéstől. A felhasználók most elérik a navigációs rendszer funkcióit, a gépkocsi adatait és elhelyezkedését, valamint olyan funkciókat is, mint a Challenger, amely segíti a vezetési képességek fejlesztését. A Seat Connect kínálat

lehetővé teszi a felhasználóknak azt is, hogy több dologra is kiterjedhessen figyelmük, így például egy mozdulattal telefonhívást eszközöljenek a kijelzőt megérintve.

Crossover sportos tartalommal

A Seat ugyancsak bemutatta a Leon Cross Sport tanulmányt, amely a kompakt sportautó előnyeit ötvözi az összkerék hajtású autó sokoldalúságával. A gépkocsit 300 lőerős motorral szerelték, ez az erőforrás mindössze 4.9 másodperc alatt gyorsítja fel az autót 0-ról 100 km-es sebességre.

„Ez egy izgalmas autó, amely egyértelműen kifejezi a Seat szellemiségét” mondta Jürgen Stackmann, miután bemutatta a márka újdonságát. „A tanulmányautó létrehozását a kiemelkedően sikeres Leon Cupra inspirálta, mellyel az autópályákon és a városi dzsungelben is érvényesülhetünk. Ez az autó egy kiemelkedő teljesítménye képes atléta, aki kiránduló bakancsban is eredményes!”

A Leon Cross Sport megerősíti a Seat szándékát, hogy jelen legyen a cég számára nagyobb értékesítési mennyiségeket és profitot hozó kategóriákban is. A cég az első SUV kocsiját a Genfi Autószalonon mutatja be 2016 márciusában. „Szeretnénk a legjobb, az első választási lehetőség lenni a fiatalos szellemű fogyasztók számára mindenütt Európában”- tette hozzá Jürgen Stackmann.

Idén augusztusig az eladások 7 %-kal nőttek

A Seat elnöke azt is hangsúlyozta, hogy a márka folytatja az utóbbi két év felfelé ívelő trendjét, amióta is kétszámjegyű növekedést ért el, ugyanis idén januártól augusztusig az értékesítés 6,8 %-kal nőtt. Az értékesítés valamennyi típusnál nőtt, és az elért eredmények különösen kedvezőek a dél-európai piacokon, úgy mint Spanyolországban (18,4 %) Olaszországban (27,3 %) és Portugáliában (11,4 %), miközben a márka jól tartja magát Németországban (6,2 %). A gyártás Martorellben ugyancsak növekedést hozott (9%), és ez az utóbbi 13 év legmagasabb értéke. A márka lendületének fenntartása érdekében a Seat éppen most jelentette be, hogy a következő öt évben 3,3 milliárd eurót fog költeni új gépekre, létesítményekre , illetve kutatásra és fejlesztésre. A cég hasonlóan ambiciózus gyártási offenzívát készít elő, és azt tervezi, hogy két éven belül négy új modellt hoz ki, kezdve a Seat legelső SUV modelljével, amit 2016 márciusában dobnak piacra.

A Cupra teljessé teszi az Ibiza családot

A Seat Ibiza Cupra a márka által a frankfurti autószalonon bemutatott másik nagy újdonság . A már jelképessé vált Ibiza családot kibővítve, ezt a verziót egy 192 lóerős, 1.8 TSI motorral szerelik a sportos teljesítmény érdekében, és mindennek köszönhetően az új Ibiza CUPRA álló helyzetből 6.7 másodperc alatt éri el a 100 km-e sebességet, míg végsebessége a 235 km/h-t is eléri. Mindezen túl a Cuprát még más tulajdonságok is megkülönböztetik a többi típustól, így például az, hogy átlagos üzemanyag fogyasztása csupán 6.0 liter 100 kilométeren, valamint az új, kiváló minőséget sugalló belső, a Full Link redszer és a Seat ConnetApp, amely a gépkocsi ezen verziójának optimális összekapcsolási lehetőségeket kölcsönöz.

A Seat történet digitális formában

A márka az autószalonon tartott rendezvényen digitális múzeumát is bejelentette. A múzeum innovatív formátumot jelent, és a seat.com internetes oldalon érhető el a régi, szokásos múzeumi épületek korlátozásai nélkül, így a világon bárkinek könnyen elérhető a cég története. A projekt a múlt májusban a Seat által rendezett Architon rendezvényen kezdett alakot ölteni, ahol a Spanyolországból és Németországból származó építészhallgatók aktív hétvégére jöttek össze annak érdekében, hogy csapatmunkával összeállítsanak formatervezői javaslatokat a digitális múzeum külsejére vonatkozóan, amit most már készen láthatnak az oldal látogatói.