A márka új otthonát hivatalosan jövő év első negyedévében avatják fel

A márka új otthonát hivatalosan jövő év első negyedévében avatják fel

Miután a menedzsment tagjainak kinevezésével és a dolgozói létszám 50 százalékkal való bővítésével sikerült egy stabil szervezeti felépítését létrehoznia, a CUPRA hozzálátott, hogy megépítse új főhadiszállását. Ezt fedte fel Wayne Griffiths, a cég cégvezetője a Seat & CUPRA on Tour roadshow második állomásán, Liverpoolban.

A Seat székhelye mellett egy új, multifunkciós építmény szolgáltat ezt követően 2 400 négyzetméteren egybefüggő teret a márka részére. A korszerű főhadiszállás kialakítása mindazonáltal a versenypályák boxutcáinak hangulatát idézi ezután. A barcelonai székhelyű Rabassa Arquitectura tervező stúdió által megálmodott CUPRA főhadiszállás két emeletet foglal ezután el. Itt kap helyet a márkának az forgalmazás, a marketing, a beszerzés és a pénzügyi területek operatív üzemelését irányító centruma.

A 10 500 négyzetméteres, természettel körbeölelt telek az létesítmény mellett egy tágas belső udvart és egy szabadtéri- akár jövőbeni modellek bemutatásának hátteréül szolgáló – rendezvényre alkalmas óriási teraszt is nyújt.

Griffiths a modern centrum bejelentésének apropóján kiemelte a márka pozitív fejlődési útját, amit 2018-as születése óta bejárt. A márka brit kereskedőihez szólva nyomatékosította ráadásul, hogy „a CUPRA központok létrehozása független márkaként való létezésünk csúcsát jelenti. Célunk, hogy a következő kettő-négy évben megduplázzuk kiszállításainkat, saját létesítményeinkkel ugyanakkor lehetővé válik dolgozói létszámunk 100 fő fölé való növelése ezenkívül a minket nemzetközileg követő autórajongók körének újabb alapokra helyezett kiterjesztése.”

A centrum megépítése várhatóan év végéig befejeződik, a megnyitóra mindazonáltal előreláthatólag 2020-ban kerülhet sor.

Új létesítmények

Mivel a CUPRA világkép centrumában a versenyzés áll, mindent összevetve a cég központi irodáinak ideiglenesen helyet biztosító Seat Sport háza is modernebb lesz. Ez 16 000 négyzetméteres vidék átalakul a CUPRA Racing Factory üzemévé. „Ez lesz a korszerű motorsport műhelyünk, ahol a márka következő versenyautóinak fejlesztése és gyártása zajlik ezt követően. A már nálunk fejlesztett új CUPRA TCR előreláthatólag 2020. első negyedévében mutatkozik be, a CUPRA Racing Factory mindazonáltal az elektromos túraautó bajnokságban debütáló CUPRA e-Racer bemutatkozását készíti elő.” – nyilatkozta Antonino Labate, a CUPRA stratégiáért, üzletfejlesztésért és működésért felelős igazgatója.

Mindemellett a CUPRA márka önálló területet is kap a Casa Seat épületén belül, amely a spanyol cég multidiszciplináris, több területnek is otthont adó jövőbeni háza Barcelona szívében.

Ezen kívül a CUPRA értékesítési hálózatát a kiválasztott Seat kereskedésekben kijelölt területek alkotják. A márka ebben a pillanatban 222 CUPRA sarokkal büszkélkedhet, az év végéig befejeződő munkák után ez a szám eléri ezt követően a 245 egységet, amellyel jelen lesznek a Seat kereskedői hálózatának 20 százalékában. A társaság több, mint 240 CUPRA mestert hozott létre fel, hogy a CUPRA érzést átadják az érdeklődő ügyfeleknek. A CUPRA márka a Seat márkakereskedéseken kívül is saját, előtérbe állított márkaboltok létrehozását tervezi. A társaság ebben a pillanatban is testhezálló helyszíneket keresi München, Hamburg, Bécs és Mexikóváros legnagyobb presztízsű részein.

Összeköttetésben a jövővel

Önálló márkaként eltöltött egy éve után a CUPRA minden hónapban új értékesítési rekordot állít fel. 2019. első öt hónapjában a CUPRA 10 300 kiszállítást teljesített, amely a 2018. január és május közti időszakhoz képest 76,8 százalékos növekedés.

Ameddig a márka a CUPRA Ateca piaci bevezetésének utolsó fázisát és a Leon CUPRA értékesítésének felpörgetését irányítja, egy új tanulmányautóval is előállt, amely az elektromos hajtás felé való nyitást szimbolizálja. A CUPRA Formentor és nagyteljesítményű, 245 lóerő összteljesítményre képes, hálózatról tölthető (plug-in) hibrid motorja méltó bizonyíték arra, hogy a CUPRA autóit a jövőre tervezték. Piaci bevezetése 2020-ra előrejelezhető, de a Seat & CUPRA on Tour eseményén Liverpoolban személyesen is megtekinthetik a kíváncsiskodók.

Seat & CUPRA on Tour körút

Első, norvégiai állomása után – ahol az év végén piacra kerülő első, tisztán elektromos Seat modell, a Mii electric is bemutatkozott – a Seat & CUPRA on Tour körút folytatja útját Európán át egészen az Egyesült Királyságig. A roadshow, amely a Seat és a CUPRA újdonságait szemlélteti a két márka részére előtérbe állított fontosságú országokban, június 18. és június 20. közt Liverpoolban állomásozott.

Merseyside megye centrumában a CUPRA Formentor mellett a kíváncsiskodók megtekinthetik a márka mérnökei révén alkotott CUPRA e-Racer modellt is, amely a Föld első tisztán elektromos túraautója. Ez a motorsport modell 300 kW állandó teljesítményre és akár 500 kW (680 lóerő) maximális teljesítményre képes, legnagyobb sebessége eléri a 270 km/órát, álló helyzetből mindazonáltal mindössze 3,2 másodpercre van szüksége, hogy 100 km/óra sebességre gyorsítson.

Az újdonságok sorát bővíti a Seat el-Born is, amelyről a liverpooli nézőközönség első kézből szerezhet tapasztalatot. Az első tisztán elektromos Seat modell alapja a Volkswagen Csoport Moduláris Elektromos Platformja (MEB), a Seat el-Born mindazonáltal a Mii Electric modellel közösen szemügyre vehető a roadshow brit állomásán. Ezen kívül a Seat történelmi modelljei is bemutatkoznak a rendezvényen.

A Liverpoolban tett látogatás után a Seat & CUPRA on Tour eseménysorozat a Frankfurti Autószalonon folytatódik, ezután utána szeptember végén Párizsba látogat. A körút várhatóan az év végén zárul ezt követően, de addig még Lisszabon, Berlin és Milánó közönsége is találhatja szemben magát a két márka újdonságaival.