A Microsoft legjavát adja a modern Surface család

A Microsoft legjavát adja a modern Surface család

Február 22-től már kaphatóak a legkorszerűbb Surface notebookok hazánkban is. A modern, PixelSenseTM kijelzővel ellátott Surface család még erősebb, tartósabb, még gond nélkül hordozható és formálható át laptopból tabletté. Úgy tervezték őket, hogy a legtöbbet hozzák ki a Windows 11-ből és a Microsoft 365 programcsaládból.

Surface Laptop Studio, Surface Pro 8, Surface Go 3, és a modernizált Surface Pro X a szerkezetek a modern elemei a Surface családnak. A korszerű árucikkek a legtöbbet képesek kihozni Microsoft alkalmazásokból A Windows 11 Home és a Windows 11 Pro lenyűgöző élményt nyújtanak, ugyanakkor minden egyes készüléknek vannak saját, specifikus erényei és tulajdonságai. Együttes bennük az igényesség – amely az anyagválasztástól a designon át a készülékek minden apró kis részletére kiterjed –, és az emberközpontúság, vagyis az a sajátosság, hogy a természetes emberi igényekre tekintettel tervezték meg őket, figyelembe véve a fogyatékkal élő embertársaink sajátos elvárásait is. A modern Surface eszközöket szolid kezelni és felügyelni a Surface Management Portálon át (amely a Microsoft Endpoint Manager része). Ezen a felületen lehet a beállításokat is személyre szabni, a felhasználói bejelentkezést követően.

Az Advance Exchange program keretében a Microsoft cserelaptopot nyújt a Surface tulajdonosoknak arra az esetre, ha készülékük meghibásodna és szervízbe kerülne. Az alapértelmezésben két évre szóló garanciát, amely a nem szándékos sérülések költségeit fedezi, a Microsoft viszonteladói külön díj ellenében, meghosszabbítják.

Lássuk a tabletopokat külön-külön is!

Az ikonikus „kettő az egyben” laptop, a Surface Pro legfrissebb variációja a Pro 3 óta a legnagyobb előrelépést jelenti a széria történetében. A Surface Pro 8 több mint kétszer olyan sebes, mint a Pro 7, a 11-ik generációs Gen Intel Core processzornak betudhatóan. Két, az Intel Evo platformra épülő Thunderbolt 4 porttal büszkélkedhet. Ma a Surface Pro 8 a legerősebb „kettő az egyben” laptop a piacon, maximálisan 16 órás akkumulátor-üzemidővel.

A 13 colos PixelSense érintőképernyő a megjelenítő széleiig kifut. A Dolby Vision és az Adaptive Color modern műszaki megoldás gondoskodik a valósághű megjelenítésről, és arról, hogy a képernyő hosszú időn át történő nézése ne terhelje túl a szemeket. Ez a korábbi legkifinomultabb megjelenítő, amit a Microsoft valaha kivitelezett. A Surface Pro 8 az otthonról, hibrid munkafeltételek közt dolgozók ideális munkaeszköze. A felhasználó a Teams hívásokba az 5 MP-es előoldali, vagy a 10 MP-es vagy akár 4K felbontásra is képes hátlapi kamerán át jelentkezhet be; a tiszta hallhatóságot és felülmúlhatatlan hangminőséget a Dolby Atmos hangzás és dual far-field stúdió mikrofonokok garantálják.

Azt lehet mondani bármilyen munkára befogható Surface Laptop Studio sok év innovációjának az eredménye, és a legjobb Surface szokások folytatása, ami ugyancsak tetten érhető a modern, kiemelkedően tartós zsanérjaiban (Dynamic Woven Hinge), a 14,4 colos PixelSenseTM érintőképernyőjében és a bivalyerős hardverben. Ideális alkalmatosság szoftverfejlesztők, videókat renderelő profi grafikusok, tervezők, ultragyors játékokat játszó gamerek részére: laptop és ötletes stúdió egyben. Ez utóbbi funkciójához tartozik a Surface Slim Pen 2, ami mágnessel tapad a billentyűzet alá, ahol újra is töltődik.

A modern Surface Laptop Studio – mitöbb, hogy egyedülállóan tartós, szövött csuklópánttal büszkélkedhet – a korábbi legerősebb Surface. A nagyszerű teljesítményről mindenekelőtt a 11-ik generációs Intel Core H35 processzorok és a NVIDIA RTX GPU-k kezeskednek.

A Laptop Studio képviseli azt a fejlődési pályát, amit a Surface áruk befutottak, mióta interaktív érintőképernyős tabletopokból a „kettő az egyben” kategória megújítóivá váltak. Nem kizárólag az újítás emeli ki ezeket az árucikkeket a versenytársak közül, hanem az ötletességük is.

Ehhez a változathoz is kapható a billentyűzetbe mágnesesen tapadó Surface Slim Pen 2. Használatát megkönnyíti, hogy a monitor frissítési rátája 120 Hz-es. Tényleg úgy üzemel, mintha csak igazi golyóstoll lenne: puhán siklik a megjelenítőn. Hogy a monitor a toll alatt tényleg olyan hatást keltsen, mintha papírlap lenne, a Surface Pro 8-ban és a Surface Laptop Studioban egy erre a specifikus feladatra kifejlesztett Microsoft G6 processzor is dolgozik, amely a készülékkel kommunikál.

A Microsoft egy évvel ezelőtt hozta nyilvánosságra a Microsoft SQ2 ARM technológiára épülő, vékony és könnyed, LTE-hálózathoz csatlakozni képes Surface Pro X megjelenését. Ez a készítmény a Surface Pro sokoldalúságát vegyíti a jelentős energiahatékonysággal és konnektivitással. Most a modern, csak Wi-Fi-hez csatlakozó eszközön, a Windows 11-nek és az integrált 64 bites emulációnak hála még több applikáció válik elérhetővé; a Microsoft Teams és Office irodai alkalmazások, éppen úgy, mint az Adobe Photoshop és Lightroom az ARM-re vannak optimalizálva. A vékony kialakítás, a sokoldalúság és az egész napos üzemidő kényelme még több felhasználó részére vált elérhetővé, megfizethető áron.

A Surface Go 3 az árucikk-csoport „legmozgékonyabb”, ultrakönnyű tagja. Úgy tervezték, hogy könnyed mozdulattal átforgatható legyen laptopból tabletbe és vissza. Biztosítja bármilyen frontvonalbeli feladat elvégzését, legyen szó akár fényképek vagy kézzel írt jegyzetek rögzítéséről a képernyőn, jelentések gépeléséről, vagy helyszíni videós tanácsadásról a Microsoft Teamsben; hamisítatlan tabletop, amely képes megmutatni, milyen előnyökkel jár a Windows 11 használata. A Surface Go 3 csaknem 60 százalékkal lett gyorsabb, mint az elődje, mert már Intel Core i3 processzor hajtja. Most már LTE-hálózathoz csatlakoztatható variánsa is van, az akkumulátora mindazonáltal egész napos üzemidőt nyújt. A Surface Go 3-at a Microsoft kiberbiztonsági megoldásaival is ellátták: fizikai TPM 2.0 chipekkel, biometrikus felhasználó azonosítással, kivehető SSD lemezekkel. Ez a konstrukció is segíti a digitális tollat.

A Surface Go 3 kamerája 1080 pixeles felbontású, csúcsszuper mikrofonjai, Dolby Audio hangzása és 10,5 colos megjelenítője van – a kapcsolattartásra, az együttműködésre és a szórakoztatásra készült.