A nyár egyik legkülönlegesebb gyűjteménye került ki a magyar dizájner műhelyéből

A nyár egyik legkülönlegesebb gyűjteménye került ki a magyar dizájner műhelyéből

Az Anna Daubner és a Samsung przentálja a divattervező legmodernebb nyári kollekcióját, amit hazai védett állatfajok és a magyar természeti értékek megóvása inspirált. Az élénk színű nyári darabokat az alkotó az elmúlt hónapokban a folyamat részletes bemutatásával, egész egészében Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonon tervezte, a rajongók ugyanakkor az példa nélküli póló megvásárlásával támogathatják a Hortobágyi Madárkórház tevékenységét. Az ilyen formában befolyó összegen túl a Samsung újabb 1 millió forinttal támogatja az állatvédő szervezetet.

Több mint két hónapos intenzív munka után, amelybe ezúttal a művész követői is betekintést kaptak, elkészültek Daubner Anna állatvilág ihlette, fenntartható anyagból készült ruhái. Az ismert alkotó most először tervezett meg egy egész gyűjteményt okostelefonon. Az újfajta kihívás és az inspirációt szolgáltató jellegzetes magyarországi állatok eléggé rendkívüli végeredményt ígértek, a kész darabokat ugyanakkor most a szélesebb publikum is megismerheti. A laza és nyárias gyűjtemény ingruhából, továbbá szoknyás és nadrágos öltözékekből áll, amelyeket az alkotó példa nélküli megoldásaival tett még izgalmasabbá.

„Fantasztikus behatás volt az korszerű alkotási folyamat. Az, hogy okostelefonon tervezhettem, extra találékony lehetőségeket és motivációt jelentett, ezáltal sok olyan megoldás fedezhető fel a korszerű kollekcióban, amelyre eddig egyetlen Anna Daubner ruhánál sem volt példa – közölte a tervező. – A ruhákon minden részlet jelentőséggel bír, az eredménnyel egy lényeges témára szeretnénk felhívni a figyelmet.”

Anna az elgondolások és inspirációk gyűjtésével április elején kezdte a tervezést, az egyes lépésekbe ugyanakkor Instagram-követőit is beavatta. Alig egy hét alatt elkészült a gyűjtemény hangulatát megragadó mood board, ezt követően jó néhány rajzolással töltött óra után május elejére a végleges minták is. A rendkívüli, természetes anyag, amelyre a mintát nyomták, egyenesen Olaszországból érkezett, a méretre szabása után ugyanakkor május végére el is készültek a ruhák, mindez a csúcstechnológiás Galaxy S21 Ultra 5G segédkezésével.

„Üdítő együttműködésnek tartom a technológiai társaság és a feltörekvő magyar divatmárka összefogását, ezenkívül egy sokak részére jelentős ügyre hívja fel a figyelmet – tette hozzá Csalár Bence divatszakértő, a gyűjtemény nagykövete. – Egy élvonalbeli, aktív tervező és egy prémium márka hozza el azt a finom, abszolút nem tolakodó, és mindenki részére vonzó, hétköznapi viseletet, amellyel ezenkívül egy magyar állatvédő szervezetnek is segíthetünk. A technológián át elérhető környezettudatos megoldások és a természeti értékek megóvására inspiráló üzenet hozzájárulnak ahhoz, hogy a nyár egyik legkülönlegesebb kollekcióját vásárolhassák meg a rajongók.”

A két márka az egyik legjelentősebb magyar természetvédelmi alapítvány segítségével is támogatja az ökológiai sokszínűség védelmét. Az Anna Daubner támogatói póló vásárlásával darabonként ezer forinttal járulnak hozzá a vásárlók a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány munkájához, azonfelül a Samsung egymillió forint összegű támogatással járult hozzá a szervezet tevekénységéhez.

„A Galaxy S21 Ultra 5G készüléket a találékony alkotásra és a szabadabb önmegvalósításra tervezték – hangoztatta Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője. – Jelentősen izgalmas volt számunkra ez a Magyarországon is kivételes összefogás, ahol egy tehetséges fiatal tervező gondolatvilága a prémium technológiai megoldások támogatásával kelt életre annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a hazai természeti értékek megóvására. Külön öröm, hogy sajátos alkotási folyamatban tudtuk megmutatni a modern műszaki megoldás valódi, alkotó erejét, és egy lehetőséget mutatni a jövő tervezőinek.”