A nyár közepére újul meg a kaposvári kórház szülészeti osztálya

A nyár közepére újul meg a kaposvári kórház szülészeti osztálya

A nyár centrumában nyílik meg a kaposvári Kaposi Mór Nevelő Kórház szülészeti osztályának modernizált alkotmánya – közölte Szita Károly (Fidesz-KDNP), a somogyi megyeszékhely polgármestere a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A politikus elmondása alapján a rekonstrukciót hosszas várakozás előzte meg, a beruházással lehetővé válik, hogy a Kaposváron és környékén élő kismamák igazi családbarát épületben nyújtsanak életet gyermeküknek.

A szülészet a koronavírus-járvány közben, olyan időszakban újul meg, amikor „hálával tartozunk a megfeszített munkát végző orvosoknak és ápolóknak” – nyomatékosította a városvezető.

A kaposvári polgármesteri hivatal ezelőtt azt közölte a sajtó képviselőivel, hogy a fejlesztés 2,4 milliárd forintba kerül, arra a kormány az egészségügyi ellátórendszer működésének javításáért megvalósuló kihangsúlyozott vidéki fejlesztésként tekint.

Tudatták azt is, hogy a szülészet modernizációja már 2019-ben elkezdődött egy 442 millió forint értékű eszközbeszerzéssel. A kormányzati támogatásból vásárolt gyógyászati eszközöket – amelyek közt ultrahangkészülék, inkubátor, szülőágy, műtőfelszerelés és röntgengép is van – már használatba vették az intézményben.

A szülészet rekonstrukciója része a Kaposi Mór Tanító Kórház egész megújításának. A 21. századi, szolgáltató szemléletű, 400 ezer embert ellátó intézményre 2011-2016 közt 15 milliárd forintot fordítottak.

A munkálatok lehetővé tették a betegforgalom szétválasztását, tágas, világos várótermek kialakítását, a betegek kényelmének növelését, korszerű technikai szerkezetek alkalmazását, új beteg- és szervezetirányítás alkalmazását, felülmúlhatatlan munkafeltételek biztosítását és a jó ár-érték arányú üzemeltetést is.

mti