A Samsung a CES 2020 bemutatón ismerteti legkorszerűbb modernizált C-Lab projektjeit

A Samsung a CES 2020 bemutatón ismerteti legkorszerűbb modernizált C-Lab projektjeit

A Samsung a C-Lab Inside programhoz tartozó öt modernizált projektet, emellett a C-Lab Outside programban részt vevő négy startup megoldásait ismerteti a CES 2020 bemutatón. A C-Lab projektjei az Eureka Parkban, a Sands Expo területén mutatkoznak be más izgalmas startupokkal egyesült erővel a Föld legnagyobb szórakoztató elektronikai összejövetelén.

“A C-Lab projekteket még mindig nagyban támogatjuk annak érdekében, hogy a fejlesztők olyan megoldásokat hozzanak létre, amelyek a legfrissebb piaci trendekre és felhasználói igényekre adhatnak választ. Az ilyen formában létrejött speciális projekteket és startupokat mindazonáltal nemzetközileg bemutatjuk a nagyközönségnek is – mondta Inkuk Hahn, a Samsung Electronics ötletes és innovációs centerének vezetője és alelnöke.”

C-Lab Inside projektekből új vállalkozások

A C-Lab Inside egy 2012-ben indult belső inkubációs program, amely a Samsung alkalmazottainak modernizált ötleteit patronálja és támogatja azok megvalósítását. A C-Lab inkubáltjai már ötödik éve vesznek részt a CES-en.

Az legkorszerűbb C-Lab Inside projektek, amelyeket elsőként a Las Vegas-i programon mutatnak be, a mindennapi kényelmet és egészséges életmódot helyezik előtérbe. Az ez évi projektek közt van a SelfieType, egy virtuális billentyűzet, amely az okostelefonok előlapi kameráját használja, a Hyler okos szövegkiemelő, amely digitalizálja a nyomtatott szöveget, a Becon, egy otthoni szépségápolási készülék, amely a hajhullás megelőzésében nyújt támogatást, a SunnySide, egy ablak formájú, mesterséges napfényt biztosító szerkezet, mindemellett az Ultra V ultraviola alapú szenzor és az ehhez tartozó szolgáltatás.

A program indulása óta 40 Samsung C-Lab projektből indult önálló vállalkozás. Ezekből most nyolc startup tárja a közönség elé legmodernebb modernizált megoldásait és termékeit a CES 2020 standjainál, ahol szélesebb publikum is megismerheti az eredményeiket. A sikeres startupok közt van a Linkflow, a Welt, a Linkface, a Lululab, a Mopic, a Monit, az AnaloguePlus és a Luple.

A Linkface “Dear” fülhallgatója biometrikus szenzorával csökkenti a gyermekeknél a halláskárosodás veszélyét. A cég sajátos megoldásaival a CES 2020 Innovációs Kitüntetettje lett, a Welt, a Lululab és a Linkflow mindazonáltal ugyancsak díjnyertes innovációkat hoztak létre saját iparágukban.

Startupok a C-Lab Outside programból

A CES-en most először jelennek meg a C-Lab Inside projektek mellett a C-Lab Outisde programban részt vevő startupok is.

A 2018-ban megalapított C-Lab Outside akcelerátor program célja a dél-koreai startup ökoszisztéma élénkítése és a munkahelyteremtés a technológiai iparágakban. A C-Lab Inside sikerein alapuló program kiterjeszti a pártfogást a Samsung hálózatán kívülről érkező ötletekre és fejlesztőkre is. A modern programba bekerülő startupok anyagi segédkezést és vállalkozásbeli segítséget kapnak, ezenfelül lehetőségük nyílik a Samsunggal egyesült erővel megjelenni a CES-hez hasonló kiállításokon.

A 2020-as eseményen négy startup innovációit ismerteti a C-Lab Outside. A Circulus egy interaktív robot-társ, a FITT egy egészségügyi adatokra épülő szolgáltatás, a Vtouch kameratechnológiájával okoseszközök gesztus-alapú irányítását biztosítja, a Smoothy mindazonáltal egy több-résztvevős videóhívásokra képes alkalmazás.