A Samsung partnerként segíti az ENSZ Fejlesztési Programjának Fenntartható Fejlődési Céljait

A Samsung partnerként segíti az ENSZ Fejlesztési Programjának Fenntartható Fejlődési Céljait

A Samsung közzétette együttműködését az Egyesült Nemzetek Szervezete Fejlesztési Programjával (UNDP), amellyel a szervezet Fenntartható Fejlődési Céljait segíti. Ezek a átfogó célok a társadalmat az egész világon érintő kihívások megoldására irányulnak, akárcsak a társadalmi egyenlőtlenségek, a klímaváltozás és a természeti környezet pusztulása vagy az képzés nehézségei. A Samsung új mobil alkalmazással és speciális kiegészítőkkel hívja fel a figyelmet a célok fontosságára.

A Samsung és a UNDP együtt biztosítja a Galaxy felhasználók részére, hogy támogassák a Fejlődési Célokat és tegyenek a számukra igazán lényeges ügyekért. A korszerű indítvány részeként a Samsung és az ENSZ szervezete elérhetővé teszi a Samsung Global Goals applikációt, amin át a felhasználók tájékozódhatnak a Fejlődési Célokról és támogathatják azokat. A társaság ugyanakkor különleges kiegészítőket tár a közönség elé Galaxy készülékeihez

„Egy rendkívüli potenciál áll rendelkezésünkre annak érdekében, hogy a modern műszaki megoldás erejével hívjuk fel a figyelmet a bolygót érintő kihívásokra – nyilatkozta DJ Koh, a Samsung IT és mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – Az ENSZ Fejlesztési Programjával való együttműködésünknek hála a Galaxy felhasználók egyszerűbben ismerhetik meg és támogathatják a számukra kardinális Fenntartható Fejlődési Célokat, ezáltal együttes erővel valódi változást tudunk elérni.”

A Samsung és a UNDP egyetértenek abban, hogy az egyik legnélkülözhetetlenebb lépés a Fejlődési Célok eléréséhez a kezelendő kihívások és kérdések fontosságának megértése. Az kooperáció mértéktartó módot nyújt mindazoknak, akik áhítanának hozzájárulni a megoldáshoz és támogatnák azokat a tevékenységeket, amelyeknek betudhatóan elérhetők a Fejlesztési Célok.

„Az ENSZ Fejlesztési Programja és a Samsung közti együttműködésnek hála a technológiai újítások hozzájárulhatnak a Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez. Ugyanakkor a következő generáció világpolgárait is arra ösztönözheti, hogy közösen tegyenek ezekért a célokért – mondta Achim Steiner, a UNDP Adminisztrátora. – Ahhoz, hogy pozitív változást és a komoly eredményeket érjünk el, összefogásra van szükség, legyen szó akár a magánszektorról, akár a civil társdalomról.

A Samsung Galaxy okostelefonokon elérhető Samsung Global Goals applikáció célja, hogy növelje a felhasználói tudatosságot és nemzetközileg támogatókat találjon az ENSZ Fejlesztési Programjának. A Samsung az alkalmazás mellett bevezet limitált szériás kiegészítőket is. Minden eladott árucikk után a bevétel egy részét a UNDP kapja és azt a Fejlődési Célok támogatására fordítják. A Galaxy Note10 okostelefonhoz tartozó, speciális telefontokot, aminek mintáját a Fejlődési Célok inspirálták, azonkívül a vezeték nélküli töltőt a gépezettel közösen mutatták be.

A modern Samsung Global Goals applikáció könnyed és hatékony megoldást biztosít a felhasználóknak, hogy a 17 Fejlődési Célról tájékozódjanak és a számukra meghatározó ügyek segítségével maguk is hozzájáruljanak ezek megvalósításához. Az alkalmazásból közvetlenül elérhető a UNDP honlapja, amin át a felhasználók a célok megvalósításán dolgozó szerveztek részére adakozhatnak. A hirdetésekre kattintva gond nélkül ajánlható fel dotáció, a Samsung az ilyen formában generált hirdetési bevételek 100 százalékát a Fejlődési Célok elérésének támogatására fordítja.

Az applikáció 19 nyelven a Galaxy Note10 okostelefonon előre telepítve válik hozzáférhetővé, a Galaxy család újabb eszközeire ugyanakkor később lesz letölthető. A limitált kiadású kiegészítők a samsung.com weboldalon, azonfelül a kijelölt Samsung Experience Store üzletekben válnak hozzáférhetővé az Egyesült Államokban és Dél-Koreában.