A Samsung POWERbot robotporszívó okosabb és hatékonyabb

A Samsung POWERbot robotporszívó okosabb és hatékonyabb

Megjött a Samsung Electronics modernizált és felkapott POWERbot porszívócsaládjának legmodernebb tagja, a VR7000 modell. A januárban, a Las Vegas-i 2017-es Szórakoztató elektronikai Bemutatón (Consumer Electronics Show, CES) bemutatkozó terméket erőteljes szívóhatás és vékony kialakítás jellemzi – magassága mindössze 97 mm, és 28 százalékkal vékonyabb a Samsung korábbi robotporszívóinál.

Vékony kialakítás, erőteljes tisztítás

A modern stílus konkrétan azoknak a vásárlóknak kedvez, akik hatékonyabb önvezérelt tisztításra vágynak. A Samsung belső felmérése alapján Észak-Amerikában példának okáért a felhasználók 39 százaléka azt várja el a robotporszívójától, hogy hozzáférjen a nehezen elérhető helyekhez is, és olyan szívóteljesítménnyel rendelkezzen, hogy ne legyen szükség pótlólagos kézi tisztításra.

A választott típustól függően a POWERbot VR7000 alapos tisztítást végez: szívóteljesítménye akár a 20 wattot is elérheti, és képes kitakarítani az olyan területeket is, amelyeket a kézi porszívók kihagynak, ezáltal példának okáért az ágyak és másfajta bútorok alatti részekkel is megbirkózik.

A POWERbot VR7000 Edge Clean Master (szegélytisztító mester) funkciója biztosítja, hogy a masina a faltól számított 15 mm-es sávon belül haladjon. Az eszköz a vezető márkák közt a legszélesebb, 288 mm-es kefével ellátott, ami a porszívó elejéhez közel helyezkedik el, ezáltal akkor is flottul összegyűjti a port és a hajszálakat, amikor eléri a falat. Amellett az Auto Shutter (automata retesz) leengedése elősegíti, hogy a gépezet még több, a szegélyeknél összegyűlt port tudjon felszívni.

A POWERbot VR7000 speciális Self-Cleaning Brush System (öntisztító keferendszer) funkciója meghatározóan csökkenti a sörtékben fennakadt por és hajszálak mennyiségét. Ez a modern műszaki megoldás a kefe centrumában gyűjti össze a szemetet, ezáltal megkönnyíti a hulladék porzsákba jutását, és csökkenti a rendszeres karbantartásra fordítandó időt.

Minden eddiginél okosabb

A POWERbot VR7000 több olyan okos funkcióval büszkélkedhet, melyek javítják a porszívó önvezérelt teljesítményét. A Visionary Mapping Plus és a FullView Sensor 2.0 modern műszaki megoldás hozzájárulásával a POWERbot VR7000 az alapos tisztítás érdekében feltérképezi és megjegyzi a helyiség körvonalait. Mindent összevetve később bármely felületen képes a piszkos területekhez irányítani önmagát. Ezenfelül észleli, és ki tudja kerülni az akadályokat és az apró (10 mm-nél kisebb) tárgyakat is.

Az Intelligent Power Control (nagy tudású teljesítményszabályozás) szerepkör automatán beállítja a szívás erősségét, ezáltal a felület típusának megfelelően optimalizálja a tisztítási funkciókat. Amikor példának okáért a gép parkettáról szőnyegre tér keresztül, a korrekt működés érdekében a motor a felülethez igazítja a szívóteljesítményt. A Samsung nagyszámú háztartási készülékéhez hasonlóan a POWERbot VR7000 is IoT-képes, és alkalmazással távirányítható. Okostelefonról vagy más mobileszközről a felhasználók elindíthatják vagy leállíthatják a porszívót, tisztítási időket ütemezhetnek, és megnézhetik a tisztítási előzményeket. Mindemellett a POWERbot VR7000 kompatibilis az Amazon Echo eszközzel, mindent összevetve a vásárlók már akár hangparancsokkal is vezérelhetik.

„A POWERbot VR7000 lépést tart a mai elfoglalt családok takarítási szokásaival” – közölte Byung-Sam Seo, a Samsung Electronics háztartási berendezések üzletágának elnöke. – „Csak beállítjuk, és nincs más dolgunk, mint figyelni, miként munkához lát. A POWERbot VR7000 navigációs tulajdonságai, érzékelői, tetejébe vékony kialakítása és megnövelt szívóteljesítménye együttesen biztosítják, hogy a gépezet maradéktalanul elvégezze a dolgát.”