A Samsung Tablet új arányai

A Samsung Tablet új arányai

A Dél-Koreai Samsung újabb tablettel gazdagította kínálatát. A mindössze 7,5 mm vastag, ultrakönnyű tablet kiváló hordozhatósággal jellemezhető. Az új megjelenítő a vásárlók szokásainak figyelembevételével lett átalakítva. A 10 colos kijelző 4:3 arányai a maximális vizuális élményekre fókuszálnak. Képes a honlapokat, az e-könyveket és az e-magazinokat optimalizáltan betölteni, ezáltal hatásosabb látványt nyújtani a felhasználóknak.

A már megszokott Samsung kamera technológiát sem kell nélkülöznünk tekintve, a Galaxy Tab hátlapi 5 megapixeles és az előlapi 2 megapixeles beépített fényképezőgépét. A kamera érdekessége az autófókusz és a One Click mód, valamint a One Click Recording funkciók mellett, hogy akár 20 kép elkészítését is biztosítja egyetlen érintéssel.

A legújabb Android 5.0 Lollipop operációs rendszer újratervezésével érte el a Samsung, hogy megfeleljen a 4:3 képernyő aránynak. Ezen túlmenően kibővítették az értesítő kártya funkcióit és így akár öt értesítést is láthatnak egyszerre a felhasználók, mindezek mellett jobb lett az áttekinthetőség is.

A Samsung Galaxy Tab kimondottan figyel a szülő-gyerek kapcsolatokra, illetve a gyerekek nevelésére. Az új gyerek-módnak köszönhetően a szülők megszabhatják, hogy mennyi ideig és milyen alkalmazásokat használhat gyerek a készüléken. A felügyelő személy képes Galaxy Tab kezdőképernyőjét, illetve alkalmazásait is gyerek egyéniségének, elvárásinak megfelelően beállítani. A Multi Kid profil ugyanakkor lehetővé teszi, hogy akár hat gyermek számára, hat saját személyre szabott profilt hozunk létre.

A hálózatba kapcsolás előnyeként kell megemlíteni a Quick Connect használatát, amely lehetőséget biztosít a Galaxy Tab készülékeken tárolt videók megtekintéséhez egy Samsung Smart TV-n. Ez fordítva is működik, hiszen a tévé közvetítését megnézhetjük a táblagépünkön.

A Samsung Galaxy Tab ez év májusától lesz elérhető Magyarországon, és az Android 5.0 Lollipop operációs rendszer mellett egy 1,2 GHz Quad processzor, 1,5 GB vagy 2 GB ram és 16 GB tárhely biztosított. A készülék természetesen bővíthető akár 128 GB microSD kártyával is.