A tanulást forradalmasító alkalmazás nyert az Imagine Cup hazai döntőjén

A tanulást forradalmasító alkalmazás nyert az Imagine Cup hazai döntőjén

Ha a ismeretszerzés hatás, akkor kevesebb időbe kerül és sokkal mélyebb tudást jelent a fiatal generációknak, így ki kell használni az iskolában is az okostelefon iránti vonzalmat és kíváncsiságot. Erre a gondolatra épül az innobie csapat Eddie nevű fejlesztése, mely a Microsoft Imagine Cup verseny hazai döntőjén aratott győzelem után a régiós fordulón képviseli hazánkat.

A mai fiatalok részére már természetes az okostelefon használata, a szerkezetben rejlő lehetőségeket viszont nemhogy nem használják ki a tanításban, de a legtöbb helyen feketelistán vannak. Ugyanakkor a korszerű tudományos feljesztés eredménye rengeteget segíthetne a pedagógusoknak, tudniillik az élményszerű képzés hatékonyabb, a jövőnk szempontjából mindazonáltal kulcsfontosságú, hogy a gyerekek mély tudásra tegyenek szert. A korszerű eszközökre megálmodott fejlesztések ennek a zálogát jelentik – ez a koncepció lényege.

Az Eddie egy okostelefon alkalmazás és egy tankönyv különleges hibridje. A megoldás még mindig a tankönyvre és annak tartalmára épít: a könyv illusztrációit egyedi jelölésként használva a kiterjesztett valóságba viszi a gyermekeket, hogy olyan környezetben ismertesse meg velük a tananyagot, amelyre egyébként is fogékonyak. Ezzel a lehetőséggel könnyebbé, olcsóbbá, nem utolsósorban mindazonáltal hatékonyabbá válik a tantermi demonstráció – mondják az innobie csapat elemei. Fejlesztésük célja, hogy a létfontosságú rosszként kezelt mobiltelefonra a oktatók segítségként tekintsenek, az iskolák ugyanakkor a költségcsökkentés egyik kulcsát lássák benne, mivelhogy a drága tantermi eszközöket nagyszerűen helyettesíthetik a kiterjesztett valóságban megjelenített digitális illusztrációk.

A Microsoft Imagine Cup ellenben több, mint technológiai verseny: a versenyzők a nemzetközileg az egyik legelismertebb technológiai és kereskedelmi mesterei előtt nemcsak bemutathatják elképzeléseiket, de pénzben nem kifejezhető értékű tanácsokat kaphatnak tőlük, fejlesztésük irányának meghatározásához. Mindemellett a jelentkezők már a hazai döntő előtt intenzív képzést kaptak.

Az Imagine Cup hazai győztesének kiválasztása ellenben nem az egyetlen izgalmas momentum volt a döntő alatt: Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország cégvezetője és Kisgergely Kornél, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatója nyilvánosságra hozta a két cég stratégiai partnerségét. A vállalkozások dedikált ajánlatokkal, szakmai támogatással és tréningekkel támogatják a hazai továbbfejlesztett ötleteket: a Microsoft a technológiai háttér kiépítésében és az értékesítési csatornák megtalálásban, amíg a Hiventures a kereskedelmi modell kialakításában és a stabil pénzügyi háttér kialakításában nyújt támogatást.

„Egy jó elképzelés önmagában nem elég, szükség van hozzá egy átgondolt vállalkozásbeli koncepcióra és a célszerű technológiai háttérre is. Ebben támogatja a start-upokat a Microsoft és a Hiventures szakmai összefogása” – mondta Szentkuti Gabriella.

„Fontosnak tartjuk, hogy habár a Hiventures pénzügyi befektetőként van jelen a startupok életében, de befektetési programjainkon felül egyéni igényeket kiszolgáló értékajánlatokkal is segítsük őket, aminek a technológiai hozzájárulás elengedhetetlen pillére. A Microsofttal együttes célunk nem kizárólagosan a hazai startup ökoszisztéma fellendítése és segítése a digitális transzformáció útján, hanem a magyar startupok régiós szintű pozícióinak megerősítése is”- hangoztatta Kisgergely Kornél, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatója.