A Twin WashTM az LG merész, új mosógépmegoldása

A Twin WashTM az LG merész, új mosógépmegoldása

Az LG Electronics (LG) új területek meghódítására indult az idei CES nemzetközi kiállításon egy teljesen új mosógép-kategória segítségével. A forradalmi Twin Wash™ rendszerű elöltöltős mosógépek az elsők a maguk nemében, hiszen lehetővé teszik két adag ruha párhuzamos mosását. A talapzatban lévő, helytakarékos mini mosógép segítségével a mosási ciklus lerövidül, azaz kevesebb mosás szükséges. A TurboWash™ 2.0 és a TurboSteam™ gyorsabbá teszi a mosást, míg a Wifi és az NFC kapcsolat megnyitja az utat az olyan izgalmas és intelligens csatlakozási lehetőségekhez, mint az LG HomeChat™ üzenetküldő szolgáltatás.

A CES-en az LG standjára látogatók megismerhetik a cég díjnyertes EcoHybrid™ szárítógépét is (DLHX4072V típus). Ez a készülék megnyerte a CES 2015 innovációs díját, ahogy az EPA ENERGY STAR újszerű technológiáknak járó díját is – nagyrészt a kifinomult hőszivattyújának köszönhetően, amely jobb energiahatékonyságot és kiváló szárítási teljesítményt eredményez.

Ergonomikus dizájn a könnyebb mosásért

Az LG új mosó-szárítógépeinek elképesztően ergonomikus kialakítása új szintre emeli a kényelmet (WM9500H*A & DLGX9501V / WM9000H*A & DLGX9001V / WM5000H*A & DLGX5001V típusok). Az ajtót pontosan a dob közepéhez igazították, 21 milliméterrel magasabbra, mint a hagyományos modelleknél. Ráadásul hat fokkal megdöntötték felfelé, így nem kell annyira lehajolni a ruhák be- és kivételekor. Zárt ajtónál is jobban beláthatunk a dobba, az új adagolófióknak köszönhetően pedig kisebb az esélye a mosószer kiömlésének is.Egyedi, merész TWIN Wash™ rendszer

Az LG elsőként kínál forradalmi TWIN Wash™ rendszert, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egyszerre két adag ruhát mossanak: egyet a fő mosógépben, egy másikat pedig az alatta lévő mini mosógépben. A kisebbik dob kiválóan alkalmas a kényes darabok mosására, ezekre ugyanis külön figyelmet kell fordítani, illetve különleges beállításokat igényelnek. A legfontosabb, hogy ez a készülék jelentősen csökkenti a mosási időt azzal, hogy nemcsak egy adag ruhát mos egyszerre.

A TWIN Wash™ rendszer lényege a mini mosógép (WD100C* / WD200C* típusok), amely a világ első talapzatba épített berendezéseként a mosás teljesen új módját teremti meg. A koncepció lényege, hogy úgy teszi lehetővé a második mosógép használatát, hogy nem kell hozzá további helyet feláldozni: a mini mosógép használaton kívül egyszerű talapzatként szolgál a fő készülék számára. A mini mosógép kombinálható bármelyik elöltöltős LG mosógéppel, használata pedig ideális az olyan kis mennyiségű, különleges tisztítási eljárást igénylő darabok számára, mint a sportruházat vagy a fehérnemű.

„Nagy kísértés, hogy az LG TWIN Wash™ rendszerét forradalminak nevezzük, mivel ez egy teljesen új készülékkoncepció” – nyilatkozta Seong-jin Jo, az LG Electronics elnök-vezérigazgatója. „A fő berendezés alá helyezhető mini mosógép nagyobb rugalmasságot, kényelmet és hatékonyságot nyújt. Újabb nagy előrelépés, ami bizonyítja elkötelezettségünket a legmodernebb technológiák és innovatív elképzelések mellett, amelyek jobbá teszi ügyfeleink életét az egész világon.”

A TurboWash™ 2.0 gyorsabb tisztítást jelent

Napjaink rohanó életmódja mindinkább felértékeli a sebességet. Az LG különlegesen rövid ciklusú technológiája, a TurboWash™ 2.0 iker fúvókákat használ, ezek a dob elejéből közvetlenül a ruhákra fecskendezik a koncentrált mosószeres oldatot. A nagynyomású fúvókákból érkezik a vízpermet is a dobba az öblítés során, így a magas fordulatszámú centrifugálással együtt a teljes öblítési folyamat is gyors és hatékony lesz.

Jobb szárítás a TurboSteam™ segítségével

Az LG fejlett TurboSteam™ technológiája növeli az új szárítógépek teljesítményét. Ez részben a Steam Fresh™ funkciónak köszönhető, ez ugyanis akár 50 százalékkal is lerövidítheti a ruhák gőzzel való frissítésének idejét a korábbi modellekkel összehasonlítva. A TurboSteam™ a túlszáradást is megelőzi azzal, hogy a folyamat egésze alatt forró gőzt permetez a ruhára. Ez a megoldás csökkenti annak a kockázatát, hogy a mosott ruhák összemennek vagy éppen gyűröttek lesznek, és egyben higiénikusabbá is teszi azokat.

Kényelemnövelő szolgáltatások

Az LG új mosó- és szárítógép párjai nemcsak lélegzetállítóan gyorsak, hanem intelligensek is. A beépített SmartThinQ™ technológia új szintre emeli a Wifi használatának kényelmét: a készülékbe egyéni mosási ciklusokat lehet feltölteni, a mosás fázisait pedig az LG okostelefonos alkalmazásával lehet követni, Wifi-n keresztül értesítés is érkezik, amikor kész a mosás. A mosógépek Energy Monitoring (energiafigyelő) szolgáltatása hasznos adatokat kínál, míg az LG saját fejlesztésű HomeChat™ eszközének köszönhetően a felhasználók hétköznapi nyelven értesülnek a mosógép és a mosás állapotáról.

LG EcoHybrid™ szárítógép hőszivattyú technológiával

Az LG EcoHybrid™ szárítógépét a magas szintű hatékonyság jegyében tervezték, így az ETA (fejlődő technológia díj) minősítésű szárítógépek egyike a piacon. Élen járó hőszivattyú-technológiájával újrahasznosítja a hőt, így akár 53 százalékkal is kevesebb energiát használ fel, mint a hagyományos szárítógépek, miközben az innovatív Auto Clean System (automatikus tisztító rendszer) tisztán tartja a párologtatót, amely így hosszabb távon is problémamentesen üzemelhet. A szárítógép alacsony hőmérsékleten is jól működik, ami ideálissá teszi érzékeny ruhákhoz.

Felültöltős modellek nagyobb kényelemmel és teljesítménnyel

Az idei CES-en az LG két nagykapacitású felültöltős mosó- szárítógép párost is bemutat (WT7700H*A és DLGX7701 típus). A mintegy 161 liter (5,7 köbláb) kapacitású mosó- és a csaknem 255 liter (9,0 köbláb) kapacitású szárítógép egyaránt új vízszintes lengéscsillapító rendszert kapott, így több ruhaneműt tudnak fogadni, mint a hasonló méretű modellek. Az LG időtakarékos TurboWash™ 2.0 és TurboSteam™ technológiájának köszönhetően ráadásul ezek a készülékek hatékonyabbak tisztítási teljesítményük nagyobb, illetve a mosások ideje is lerövidül használatukkal.

Az LG új felültöltős párosa megkapta az egyedi LG EasyLoad™ fejlesztést is, így a felhasználó döntheti el, hogyan nyitja a készülékek ajtaját. Ez az egyedülálló tulajdonság könnyebbé teszi a berendezések ki- és bepakolását, csökkenti annak esélyét, hogy a ruhák a földön kössenek ki. Az LG felültöltős mosó- és szárítógépeinek számos high-tech jellemzője megegyezik az elöltöltős LG készülékekével, mint például a 6 Motion™ és a TurboSteam™.

Az NFC címke technológiával a felhasználók előre programozott mosási ciklusokat tölthetnek le okostelefonjukra. A mosás a mobil és a mosógépen lévő NFC szimbólum összeérintésével indítható. Ráadásul a Smart Diagnosis™ funkció hatékonyan és gyorsan segít szinte minden apró hiba elhárításában, mielőtt az súlyosabbá válna.

(forrás: LG)