Auto Trophy 2018 – Négy kategóriában diadalmaskodott a Škoda

Auto Trophy 2018 – Négy kategóriában diadalmaskodott a Škoda

Már kilencedik alkalommal a Škoda Németország legjobb importmárkája az Auto Zeitung szakmai magazin olvasói alapján. A Škoda OCTAVIA már sorozatban negyedik alkalommal győzedelmeskedett az alsó-középkategória importmodelljeinek értékelésében, de a Škoda KAROQ is újabb sikert ünnepelhet 2017 után az „Import SUV-modellek 25 ezer euróig” kategóriában. A negyedi Auto Trophy trófea a Škoda FABIA családé, amely az import települési gépjárműk (City Cars) és kisautók mezőnyében szerezte meg az első helyet.

A Škoda már évek óta az első számú importmárka az Auto Zeitung szakmai magazin olvasói részére, akik szavazatainak 14,5 százalékával a cseh márka sorozatban hatodik, összesen mindazonáltal kilencedik alkalommal győzedelmeskedett ebben a kategóriában.

Már sorozatgyőztesnek számít a tekintélyes olvasói szavazáson a Škoda OCTAVIA. A márka „bestsellere” az idén leadott voksok 13,1 százalékával végzett „A legjobb alsó-középkategóriájú importmodell” kategória élén, ezzel az OCTAVIA már negyedik egymást követő alkalommal, teljességében ugyanakkor hetedszer hódította el az Auto Zeitung díját.

Noha mindössze nagyjából egy éve érkezett a piacra, 2017-es sikerét követően másodszor megjelenik már a győztesek körében a Škoda KAROQ. Az idén az Auto Zeitung olvasóinak 10,1 százaléka szavazott a kompakt SUV-modellre, ami az első helyet jelentette részére az „Import SUV-modellek 25 ezer euróig” kategóriában.

A Škoda FABIA az import települési gépjárműk (City Cars) és kisautók különösen nagy küzdelmet hozó mezőnyében az olvasói szavazatok 9,9 százalékával szerezte meg a győzelmet. 2007-ben és 2008-ben a kedvelt kisautó praktikus kombiváltozata már a kategória élén végzett, a ferdehátú verzió részére mindazonáltal ez az első siker. A FABIA az idén teljes körű fejlesztésen esett keresztül, amit követően új tervezésű orr- és farkialakítással, LED-világítástechnikával, ezenfelül a komfort és a biztonság legkorszerűbb technikáival hódít. A vezetés élményét megbízható és gazdaságos, 1,0 literes motorok fokozzák.

Az Auto Zeitung nagy hagyományokra visszatekintő olvasói szavazására az idén 31. alkalommal került sor. Az Auto Trophy 2014 óta „A Föld legjobb autói” (World’s Best Cars) címmel egészül ki, mivel már a Bauer Media Group kiadócsoport – amelyhez az Auto Zeitung is tartozik – internacionális autós szakmai publikációnak olvasói és online-felhasználó is leadhatják voksukat. 2018-ban összesen csaknem 23 100 szavazat érkezett. A német nyelvterületen 21 kategóriában választották meg kedvenceiket a résztvevők, amíg nyolc értékelés internacionális szavazással zajlott. A négy kategóriára, amelyekben a Skoda győzedelmeskedett, Németországban szavaztak.