Az Androidos felhasználói behatás új generációját hozza el a Samsung One UI 3

Az Androidos felhasználói behatás új generációját hozza el a Samsung One UI 3

A Samsung przentálja a One UI 3 felhasználói felületet, amely a legmodernebb frissítéssel áll rendelkezésre egyes Galaxy eszközökön. A One UI 3 izgalmas, új megjelenést, modernizált funkciókat és teljes körű testreszabhatóságot ajánl a felhasználóknak. A frissítés az Android 11 operációs rendszerrel közösen válik elérhetővé, mindent összevetve a Samsung eljuttatja a legkorszerűbb technológiai fejlesztéseket a felhasználókhoz, amelyeket több millió konstrukció tekintetében három generáción át garantáltan nyújt

A korai hozzáférést biztosító programot követően a One UI 3 Magyarországon december közepétől elérhetővé válik a Galaxy S20 széria készülékein (Galaxy S20, S20+ és S20 Ultra), ezt követően újabb Galaxy eszközökre is megérkezik, köztük a Galaxy Note20, a Z Fold2, a Z Flip, a Fold és az S10 szériára A frissítés várhatóan 2021 első felében elérhető lesz a Galaxy A széria készülékein is.

„A One UI 3 bevezetése az első lépés abban a támogatási folyamatban, ahol a Samsung már megjelenéskor a legkorszerűbb operációsrendszer-innovációkat hozza el a Galaxy felhasználóknak – nyilatkozta Dr. TM Roh, a Samsung Mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A One UI 3 jelentős része a Samsung megszakítás nélküli fejlesztésekkel formált ökoszisztémájának, ahol intuitív megoldások támogatják a felhasználókat a portékák egész életciklusán át. A Galaxy okoseszközökkel rendelkezők hosszú éveken át érhetik el a felhasználói inger legmagasabb fokát.”

Frissített megjelenés és korszerűsített látványvilág

A One UI 3 megjelenése még letisztultabb és elegánsabb lett, míg a hamisítatlan One UI élményt nyújtja.

A megszokott felület leggyakrabban használt elemei, mint a kezdőképernyő, a zárolt képernyő, az értesítések vagy a Szélsebes panel, korszerűsödött külsővel térnek vissza, amely kiemeli a meghatározó információkat. Új effektek kerültek a rendszerbe, akárcsak az értesítések elhomályosítása, amely támogatja a felhasználókat, hogy az igazán kardinális dolgokra koncentrálhassanak. Az újratervezett widgetek rendezetten és tisztán tartják a kezdőképernyőt, amely mindent összevetve stílusos megjelenést nyújt az egész készüléknek.

A One UI 3 nem kizárólag másképp néz ki, de érzetre is más. A kifinomultabb mozgásnak és animációnak, továbbá a természetes, haptikus visszajelzésnek hála a telefon használata egészen jellegzetes benyomás lesz. A zárolt képernyő áttűnése tisztább, a kapcsolók gond nélkül váltanak, a gombok ugyanakkor sokkal érzékenyebbek lettek, ezáltal minden apró gesztus jelentőséggel bír. A különféle konstrukciók közti váltás is komfortosabb, ugyanis a One UI egységes, cicoma mentes élményt ad a egész Galaxy ökoszisztémában, a modern funkciók ugyanakkor minden készüléken egyformán elérhetők.

Hatékonyságot növelő mindennapi funkciók

A One UI 3 középpontjában az egyszerűség áll. A One UI felület újratervezett zárolt képernyőjének widgetjei támogatják a zenelejátszás kezelését, ezenfelül másfajta kardinális információk, példának okáért a naptáresemények megjelenítését nélküle, hogy fel kellene oldani a készüléket. Az üzenetek és beszélgetések nyomon követése sokkal könnyebbé vált. Az üzenetküldő alkalmazások értesítései megkülönböztetett helyen, csoportosítva jelennek meg, ezáltal a felhasználók villámgyorsan elolvashatják az üzeneteiket és válaszolhatnak rájuk. A egész képernyős videohívások egészen új kommunikációs élményt adnak, amely közelebb hoz azokhoz, akik a leginkább számítanak.

A One UI 3 megoldásainak betudhatóan a konstrukciók kamerája erősebb, mint valaha. A korszerűsített MI alapú zoomnak, amellett az automatikus élességállításnak és az önvezérelt exponálásnak betudhatóan a felhasználók még gond nélkül előállíthatnak nagyszerű képeket. A Galéria rendszerezése nyújt támogatást a fényképek sebes megtalálásában. Az egyes fotóknál felfelé csúsztatva a képernyőt, a hozzá kapcsolódó fényképcsoport jelenik meg. Annak érdekében, hogy egy emlék se vesszen el, a már szerkesztett fotók bármikor visszaállíthatók az eredeti állapotukba, még azok mentését követően is.

Kibővített testreszabás

A Samsung célja, hogy a felhasználók a saját ízlésüknek megfelelően, szabadon alakítsák felületeiket. Legyen szó akár a Sötét mód rendszeres használatáról, vagy a mobil hotspot megosztásáról, mindezek mostantól a képernyő elhúzásával és megérintésével szolidan kezelhetők. A Sebes panel személyre szabása sosem volt még ennyire szolid. A képek, videók és iratok megosztása is egyszerűbb lett, mint valaha. A megosztási felület testreszabásával rögzíthetők a leggyakrabban használt megosztási célok, legyen az egy névjegy, egy üzenetküldő alkalmazás vagy e-mail fiók. A One UI kínálja, hogy a felhasználók külön profilokat hozzanak létre a munka és a magánélet területeire, mindent összevetve minimális az esély arra, hogy egy adott dokumentumot rossz címzettnek küldjenek.

A személyre szabhatóság érdekében a widgetek elhelyezhetők a kezdőképernyőn és hogy jobban illeszkedjenek a háttérképhez, átlátszóságuk is állítható. A felhasználók megváltoztathatják az óra megjelenését és színét az Always On Display vagy a zárolt képernyő során. A bejövő vagy kimenő hívások képernyőjéhez mindazonáltal hozzáadhatnak videót is, hogy személyesebbé tegye a hívásélményt.

A One UI 3 felületet a felhasználók igényeit szem előtt tartva fejlesztették, beleértve a modern, digitális kényelmi alkalmazásokat, amelyek segítenek azonosítani és javítani az elektronikus szokásokon. Szélsebesen és simán elérhetők a használati statisztikák, amelyek például megmutatják a képernyőidőben történt heti változásokat, vagy a vezetés közbeni használatot, ezáltal a felhasználók megalapozott döntéseket hozhatnak arról, hogy mikor és miként használják a Galaxy szerkezeteket.