Az LG az idén 11. egymást követő alkalommal került be a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe

Az LG az idén 11. egymást követő alkalommal került be a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe

Az LG Electronics (LG) már 11 egymást követő évben érdemelt ki helyet a Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World), ami jól mutatja a társaság stabil vezető szerepét a felelős ESG-menedzsment kapcsán.

A DJSI World a fenntarthatósági szempontok alapján rangsorolt több mint 2500 világvállalatnak csak a legjobb 10 százalékát öleli fel, és minden szervezetet a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatuk mélyreható elemzése alapján értékel. Az minden évben kiadott DJSI World rangsort a befektetők, kormányzatok és döntéshozók az egész világon a vállalkozások társadalmi és környezetvédelmi kötelezettségvállalásának megbízható mutatójaként tartják számon.

Az LG az ez évi indexben az ESG-menedzsment mindhárom területén jól teljesített. Magas pontszámot kapott a cég a környezetvédelmi kezdeményezéseiért, mivelhogy aktívan csökkenti az üvegházhatású gázok (ühg) kibocsátását és a vízfelhasználást, míg növeli a tevékenységéből származó hulladék újrahasznosítási arányát, szakaszosan megújuló energiaforrásokra áll át, illetve permanensen halad a 2030-ra kitűzött karbonsemlegességi céljának elérése felé. Az LG előző évben a belföldi és tengerentúli telephelyeinek működéséhez kapcsolódó közvetlen és közvetett ühg-kibocsátás egész mennyiségét nézve 40 százalékkal kisebb emissziót mutatott fel a 2017-es szinthez képest.

Az értékelésbe bevont társadalmi kritériumok tekintetében az LG kedvező osztályzatot kapott az ellátásilánc-menedzsment, azonkívül a munkahelyi sokszínűség és a befogadó kultúra megteremtése kapcsán tett komoly erőfeszítéseiért. A társaság ugyancsak pozitív értékelést kapott az átlátható és felelős vezérlési gyakorlatok megvalósításáért, beleértve az igazgatósági készségmátrix (BSM) közzétételét, illetve a függetlenségre, szakértelemre és sokszínűségre vonatkozó vállalatvezetési irányelvek létrehozását.

Az LG elkötelezett mitöbb, hogy a lehető legtöbb ember részére hozzáférhető termékeivel járuljon hozzá egy befogadóbb társadalom létrehozásához, így Dél-Koreában nemrégiben költségmentes Braille-írásos matricákat vezetett be, hogy a látássérült emberek kényelmesebben tudják kezelni a készülékeiket. A társaság a British Standards Institution (BSI) ISO37301 tanúsítványának megszerzésével is bizonyította elkötelezettségét a legmagasabb szintű átfogó elvárások teljesítése iránt. Az internacionális Szabványügyi Szervezet (ISO) által kiadott ISO37301 egy nemzetközileg elismert szabvány annak értékelésére, hogy egy társaság megfelelőség-irányítási politikái és kockázatkezelési rendszerei illeszkednek-e a átfogó irányelvekhez.

Az LG tetejébe, hogy már 11 egymást követő évben megjelenik a DJSI World indexben, 13 egymást követő évben érdemelt ki helyet a DJSI Asia Pacific, és 14 egymást követő évben a DJSI Korea indexekben. A DJSI World indexszel azonos kritériumok alapján az Asia Pacific Index az ázsiai-csendes-óceáni térség 600 vállalatának legjobb 20 százalékát, amíg a DJSI Korea Index 200 dél-koreai székhelyű cég legjobb 30 százalékát ismeri el.

Az LG mindemellett már második éve nyeri el az EcoVadis, a vállalkozásbeli fenntarthatósági minősítések független, az egész világon elismert szolgáltatója által odaítélt platina minősítést – ezzel az LG a fenntarthatósági kezdeményezések tekintetében minden cég legjobb egy százalékába került. Az elmúlt két évben mindazonáltal a Morgan Stanley Capital International (MSCI) átfogó befektetési kutatócég „A” osztályzatot adott az LG-nek.

Az LG ESG-menedzsment gyakorlatát és céljait, beleértve a társaság által az év elején meghatározott közép- és hosszú távú stratégiai feladatokat, világosan meghatározza a Better Life 2030 nevű stratégia. A terv az LG egy befogadóbb és sokszínűbb társadalom megvalósítása iránti elkötelezettségét testesíti meg, a különbségek elfogadásával és a cég alkalmazottjaival, vállalati partnereivel és érdekelt feleivel szoros szövetségi körök kialakításával.

„Még mindig mindent megteszünk azért, hogy megvalósítsuk a fenntarthatóbb jövővel kapcsolatos elképzelésünket. Ismereteinket, modernizált technológiáinkat és átfogó jelenlétünket mind kiaknázzuk annak érdekében, hogy segítsünk jobbá tenni az életet mindenki részére” – mondta Hong Sung-min, az LG ESG részlegének vezetője.