Barcelona World Race – Fa Nándorék is elérték Gibraltárt

A brit Alex Thomson kormányozta Hugo Boss vezet a spanyol Guillermo Altadill irányította Neutrogena előtt a szilveszter napján elrajtolt Barcelona World Race páros, földkerülő vitorlásversenyen. A mezőnyben jelenleg az utolsó, nyolcadik helyen halad a Spirit of Hungary, fedélzetén Fa Nándorral és új-zélandi társával, Conrad Colmannal.

A végső győzelemre leginkább esélyesnek tartott Hugo Bossnak a szervezők hétfői tájékoztatása szerint 4,8 tengeri mérföld az előnye közvetlen üldözőjével szemben. Fa Nándorék hátránya az éllovashoz képest 428 tengeri mérföld, míg az előttük hajózó We Are Waterhez viszonyítva 217 mérföld a lemaradásuk. A magyar sportember kormányozta hajó hétfőn érte el Gibraltárt, így délután a többiekhez hasonlóan már az Atlanti-óceánon folytatta a versenyt.

Thomsonék új szakaszcsúcsot felállítva elsőként érték el Gibraltárt péntek este, 2 nap 5 óra 50 perc alatt tudva le a katalán főváros és a szoros közötti 538 tengeri mérföldet. A mezőny Gibraltárból Afrika felé vette az irányt.

Az 500 ezer euró összdíjazású Barcelona World Race-t ezúttal harmadszor rendezik meg, a visszaérkezés Barcelonába a mintegy 24 ezer tengeri mérföldes, kikötés nélküli földkerülés zárultával, március végére-április elejére várható.

(MTI)