Betartva az ígéretet: a BMW Group átadta egymilliomodik hálózatról tölthető modelljét

Betartva az ígéretet: a BMW Group átadta egymilliomodik hálózatról tölthető modelljét

Az esztendő vége előtt nem sokkal a BMW Group ünnepélyes keretek közt átadta sorozatgyártásban készült egymilliomodik hálózatról tölthető modelljét: a jubileumi újdonság egy BMW iX xDrive40 modell (vegyített energiafogyasztás (WLTP): 19,3 – 22,5 kWh / 100 km), amit Pieter Nota, a BMW AG igazgatótanácsának a BMW, MINI és Rolls-Royce márkák értékesítési hálózatáért, átfogó marketingjéért és ügyfélszolgálati részlegeiért felelős tagja biztosított tulajdonosának december 6-án, hétfőn a BMW Weltben. A vállalatcsoport a mérföldkőnek számító átadást két exkluzív ajándékkal tette még felejthetetlenebbé: a tisztán elektromos meghajtású új gépjármű tulajdonosa nem kizárólagosan a modell kulcsait kaphatta meg, de a biztonságos és komfortos otthoni járműtöltések érdekében egy mindenre kiterjedő beüzemeléssel házhoz vitt BMW i Wallbox fali töltőt, ezenkívül a BMW Charging járműtöltő hálózat nyilvános pontjain beváltható, egész Európára érvényes kreditet is kapott.

„Vállalati átalakulásunk tekintetében a sorozatgyártásban készült egymilliomodik hálózatról tölthető modell átadása igazi mérföldkőnek számít – és már most a következő mérföldkőre összpontosítunk: célunk, hogy két éven belül kétmillió darab hálózatról tölthető modellünk guruljon a Föld útjain. Magabiztosan bővülő modellpalettánknak betudhatóan ambiciózus értékesítési célokat tűztünk ki magunk elé, különös tekintettel a tisztán elektromos meghajtású modellekre: célunk, hogy a tisztán elektromos meghajtású modelljeinkre érkező idei megrendeléseink számát 2022-ben megduplázzuk. 2025-ig a BMW Group hozzávetőlegesen kétmillió darab tisztán elektromos meghajtású modellt adhat át ügyfélkörének, 2030-ban ugyanakkor terveink alapján már minden második új autónkat tisztán elektromos meghajtással árusítjuk ezután” – hangoztatta Pieter Nota.

A BMW Group két technológiai innovációja, a BMW iX és a BMW i4 november centrumában jött meg a Föld útjaira. A rajongók részéről mindkét modellt osztatlan népszerűség veszi körbe, amit mi sem bizonyít jobban, mint a modellekre érkező, minden piacon regisztrált számtalan előrendelés.

Hálózatról tölthető portfólióját a bajor prémiummárka már a következő évben újabb két újdonsággal gyarapítja: a BMW 7-es széria és a BMW X1 tisztán elektromos meghajtású modellváltozata is világpremierjét ünnepli. A Föld legjobb vállalkozásbeli modellje, a BMW 5-ös széria 2023-ban gurul fel a BMW Group tisztán elektromos meghajtású modelleket egyesítő palettájára, nyomában a MINI Countryman utódjával és a tisztán elektromos meghajtású Rolls-Royce Spectre luxusautóval. 2023-tól a BMW Group minden járműkategóriája 90 százalékában legalább egy tisztán elektromos meghajtású modellel képviseltetni fogja magát, és mint ilyen, az későbbi tíz évben tervei alapján legalább tízmillió darab tisztán elektromos meghajtású új gépjárműt gurít ki a Föld útjaira.

Az évtized centrumában mutatkozik be a kompromisszumoktól mentes tisztán elektromos meghajtás szempontjai alapján fejlesztett Neue Klasse modellgeneráció, amely kimagasló mértékben hozzájárul ezt követően a zéró emissziójú mobilitás világméretű térnyeréséhez.

A 2030-as évek elejétől a MINI modellpalettáján mindössze tisztán elektromos meghajtású modellek sorakoznak ezt követően, a Rolls-Royce ugyanakkor 2030-tól tisztán elektromos márkává fejlődik. A nagyvárosi mobilitást megkönnyítő modellek kategóriájában a BMW Motorrad az elkövetkezendő időszakokban ugyancsak mindössze tisztán elektromos meghajtású modelleket ajánl.

Az elektromos mobilitás térnyerése ugyanakkor a járműtöltési infrastruktúra szélsebes és átfogó bővítésétől is függ. A BMW Group ehhez alapjaiban járul hozzá. „Az elektromos mobilitás térnyerése holisztikus gondolkodásmódot és megvalósítást igényel. Így mi nem kizárólagosan addig tekintünk előre, ameddig roppantul vonzó hálózatról tölthető modelleket kínálunk ügyfeleinknek, hanem gondoskodunk arról is, hogy a járműtöltés szolid, ergonomikus és a hétköznapokba hibátlanul integrálható legyen. Elköteleződésünk az egész értékláncra kiterjed: a csodálatos termék- és szolgáltatáspalettától kezdve, a stratégiai beruházásokon át, egészen saját, vállalati járműtöltő infrastruktúránk kiépítéséig” – mondta Dr. Andreas Aumann, a BMW Group stratégiai termékirányításért felelős részlegének vezetője.

A BMW Charging és a MINI Charging Európa egyik hatalmas, több mint 250 000 járműtöltő pontot összesítő járműtöltő hálózatához ad hozzáférést. A BMW Group „Active” tarifát választó fogyasztói maximálisan átlátható módon, piaconként meghatározott fix árak mentén tölthetik fel járművüket. Továbbfejlesztett fali töltőivel a vállalatcsoport a komfortos otthoni járműtöltés lehetőségét is megadja kuncsaftjainak. A páneurópai IONITY nagyteljesítményű járműtöltő hálózat – amelybe a korábbi részvényesek és a modern befektetőként érkező BlackRock összesen újabb 700 millió eurót fektetnek be a hálózat bővítése érdekében –, a Hubject roamingpartner-csoportosító és a Digital Charging Solutions GmbH stratégiai mobilitási szolgáltató képében a BMW Group három olyan cégben birtokol részesedést, amelyek az elektromos mobilitás elterjedésének következő szakaszában kulcsfontosságú szerepet játszanak ezt követően. Több mint 5 000 járműtöltő pontjával a BMW Group Németország egyik óriási vállalati járműtöltő hálózatát is üzemelteti.