Bővül az LG Minibeam termékcsaládja

Bővül az LG Minibeam termékcsaládja

Az LG Electronics (LG) 2008 óta számít piacvezetőnek a LED projektorok területén, és most két korszerű modellel, a korszerűsített PH450U projektorral, azonfelül a még simán hordozható, extra kisméretű PH150G eszközzel bővíti Minibeam termékcsaládját.

Az ultrarövid vetítési távolságú (ultra short throw – UST) PH450U modell a kategória versenytárs készülékeire sajátos magas ár és komplikált működtetés nélkül szolgáltat valódi moziélményt akár otthon, akár az irodában. Azzal, hogy mindössze 33 cm-es távolságból képes 80 colos, HD felbontású (1280×720), éles képet vetíteni, a PH450U azok részére is elhozza az UST projektorok előnyeit, akik igencsak helyszűkében vannak.

Mivel ez a konstrukció úgy is hasznosítható, hogy az elülső oldalára állítjuk fel, bármely vízszintes és sima felület – azaz akár egy asztallap vagy a padló – is szolgálhat vetítővászonként. A 2,5 órás működtetésre elegendő energiát szolgáltató, integrált akkumulátora révén mindazonáltal az aprócska projektor arra egyaránt kifogástalan megoldás, ha az elektromos hálózattól távol akarunk mozizni.

A projektorhoz a médiatartalmakat egy MHL-képes HDMI-csatlakozón, vagy USB-n lehet eljuttatni. A PH450U LED fényforrásának élettartama akár 30 000 óra lehet, vagyis a vevők tíz éven keresztül élvezhetik a projektor által nyújtott magas kontrasztot (100 000:1) és az életteli színeket. Sőt, a maga 450 lumenes fényerejével – ami több mint négyszerese annak, amire a legközelebbi versenytárs masina képes – a PH450U a ebben a pillanatban elérhető készülékek közt a legnagyobb fényerejű, akkumulátoros UST projektornak számít.

Az LG másik újdonsága, a PH150G projektor ugyanazt a kompakt és karcsú dizájnt kínálja, mint a Minibeam-család más elemei, ám feleakkora méret (115×115×44,5 mm) és tömeg (450 g) mellett, mint a PH450U.

Mind a PH150G, mind mindazonáltal PH450U együttes jellemzője az ún. tripla vezeték nélküli kapcsolat. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók okostelefonjuk, tabletjük vagy számítógépük tartalmát wifin keresztül oszthatják meg a projektorokkal, amelyek is vezeték nélkül kapcsolódhatnak a hangrendszerekhez, tetejébe az integrált akkumulátornak betudhatóan a konnektortól is bátran eltávolodhatunk. E tulajdonságoknak, vagyis a tartós, újratölthető akkumulátornak, a wifis képátvitelnek és a Bluetooth-kompatibilitásnak betudhatóan az LG Minibeam projektorok mindent elsöprő szabadságot nyújtanak a felhasználóknak, hordozható formában.

„Igencsak örülünk annak, hogy e két korszerű eszköz bejelentésével egészíthetjük ki az LG Minibeam termékcsaládját” – mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke. „Mindkét korszerűsített projektorunk fantasztikussan szemlélteti az LG technológiai innovációban betöltött szerepét, ráadásul azzal, hogy ezek a szerkezetek maximális kényelmet, hordozhatóságot és használhatóságot szolgáltatnak a vásárlóknak, segítenek megerősíteni piacvezető pozíciónkat.”

A PH450U forgalmazása szeptemberben indul Európában és Észak-Amerikában, miközben a PH150G-t első alkalommal az észak-amerikai, európai és ázsiai célországokban dobják piacra.