Bruttó egymillió dollár összdíjazású internacionális fejlesztői versenyt hirdetett a Huawei

Bruttó egymillió dollár összdíjazású internacionális fejlesztői versenyt hirdetett a Huawei

Alkalmazás-fejlesztőknek szóló internacionális versenyt indított a Huawei Technologies. A 2022-es Huawei Global App Innovation Contest (röviden: Apps UP) megmérettetés a Föld minden tájáról, ezáltal Magyarországról is várja a jelentkezőket. A bruttó egymillió dollár összdíjazású verseny idén a „Together We Innovate” (Szövetségben újítunk) tematika keretében zajlik, hét kategóriában és öt versenyrégióban.

Harmadik esetben indította útjára a Huawei Technologies alkalmazás-fejlesztőknek szóló versenyét, az Apps Up-ot, amelyen 2020 óta csaknem tízezer fejlesztő volt ott. A társaság célja, hogy az egész világon segítséget, lehetőségeket és platformot biztosítson a fejlesztők részére.

„Ez a verseny már a harmadik egymást követő évben zajlik. Bízunk benne, hogy a fejlesztők tudásának integrálásával az nagy tudású alkalmazásokat és élményeket még több felhasználóhoz juttathatjuk el a digitális jövő érdekében” – mondta Wang Yue, a Huawei Consumer Cloud Service Application Ecosystem BU elnöke.

A megmérettetés egyidejűleg indult az egyes versenyrégiókban – Európában, az Ázsia-csendes-óceáni térségben, Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában, ugyanakkor Kínában. A fejlesztői verseny három szakaszra oszlik: regisztráció és nevezések benyújtása, előzetes és publikus bemutatók, továbbá a regionális döntők. A verseny öt kategóriában – Legjobb alkalmazás, Legjobb játék, Legjobb társadalmi hatású alkalmazás, All-Scenario Coverage és Tech Women’s Award – díjazza a legjobb fejlesztőket. Ezenfelül elnyerhető a Student Innovation Award elismerés is, amely a még egyetemi tanulmányaikat végző fejlesztőket ismeri el, az Honorable Mention díjakat mindazonáltal az öt legkiemelkedőbb pályaműnek ítélik oda.

A regisztrációra és a pályaművek feltöltésére 2022. október 9-ig van esély.

A nevezés és egyéb tudnivalók a következőkben részletezett linken válnak hozzáférhetővé: https://developer.huawei.com/consumer/en/activity/digixActivity/digixdetail/2016552778560468