Csaknem 150 hazai és 600 határon túli alkotás az ez évi Friss Hús rövidfilmfesztiválon

Csaknem 150 hazai és 600 határon túli alkotás az ez évi Friss Hús rövidfilmfesztiválon

Több mint 150 magyar és csaknem 600 határon túli alkotás megjelenik az ez évi Friss Hús internacionális rövidfilmfesztiválon, amely március 30. és április 3. közt a budapesti Toldi moziban várja az érdeklődőket.

A Daazo.com internetes filmes hálózat idén negyedik alkalommal rendezi meg a rövidfilmszemlét, amelyen ezúttal a 2014. január után fejlesztett alkotásokból lesz megfigyelhető szortírozás – olvasható a szervezők tájékoztatójában.

Az animációs és az élőszereplős filmeket külön kategóriába lehetett nevezni: a rendezvény utolsó napján három fődíjat osztanak ki – magyar élőszereplős, magyar animációs, ezenkívül internacionális élőszereplős és animációs kategóriában.

Az első esemény óta eltelt években a Friss Hús internacionális szekcióval, szakmai programokkal, közte a filmtervek bemutató pitchfórummal bővült.

A tájékoztató véleménye alapján az esemény magyar válogatásának legjobban sikerült filmjei az elmúlt időszakban sikerrel szerepeltek internacionális filmfesztiválokon: a tavalyi nyertest, Szilágyi Fanni Kamaszkor vége című alkotását a torontói parádé programjába is beválogatták, miközben Kreif Zsuzsanna és Zétényi Borbála díjnyertes animációja, a Limbo Limbo Travel a Sundance fesztiválra jutott el.

MTI