Csaknem hárommilliárd forintból indulnak fejlesztések Tiszafüreden

Csaknem hárommilliárd forintból indulnak fejlesztések Tiszafüreden

Csaknem hárommilliárd forint európai uniós, azonkívül hazai forrásból indulnak fejlesztések Tiszafüreden, a beruházások egy része már kezdetét vette – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere sajtótájékoztatóján.

Ujvári Imre (Fidesz-KDNP) közölte: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében csaknem kétmilliárd forint segítséget nyertek el fejlesztésre.

Mint közölte még, most a helység több pontján zajlik építkezés: korszerűbb lesz a városháza, a Kovács Pál Művelődési Center és a régi orvosi rendelő, az összesen csaknem 220 millió forint értékű beruházások ez év október 31-ig készülnek el. Azonfelül már állnak a csaknem 200 millió forintból épülő új vásárcsarnok falai, és kezdetét vette a korszerű egészségügyi centrum építése is 250 millió forintból.

Ujvári Imre szólt arról is, hogy újabb másfél milliárd forint európai uniós forrásból tervezik felújítani a szabad strandot és a Holt-Tisza-partot, kialakítanak ezután egy új főteret, megújulnak a templomok és új kápolnát kap Tiszafüred külső része, Kócsújfalu. Elvégzik sőt még a kulturális terek infrastrukturális fejlesztését.

A felsoroltakon túl hazai forrásból is épül a település – mutatott rá a településvezető. Példaként említette a belvárosban zajló közmű- és útfejlesztést: a szennyvízhálózat rekonstrukciója csaknem 100 millió forintba kerül, 400 millió forintból mindazonáltal több utca burkolatát is felújítják. Továbbá kézilabdapálya, szabadtéri kondipark létesül 30-30 millió forint hazai forrásból.

Csaknem 230 millió forint tao-forrásból már modernizált a Benedek Gábor Települési Sportcsarnok – a küzdőtér új sportburkolatot kapott –, a Lipcsey Elemér Sporttelep székháza, a labdarúgópálya környéke és a lelátó is korszerűbb lett – mondta a polgármester.

mti