CUPRA Ateca Special Edition: specifikus jármű még kifinomultabb formában és megnövelt teljesítménnyel

CUPRA Ateca Special Edition: specifikus jármű még kifinomultabb formában és megnövelt teljesítménnyel

A CUPRA márka a 2019-es Genfi Internacionális Autószalonon leplezte le a CUPRA Ateca Special Edition modellt, amely megnövelt teljesítményszinttel, még kifinomultabb és mutatósabb formában mutatta be a nagyteljesítményű SUV modellt.

A CUPRA Ateca megjelenésével egy új, jelentős hatékonyságú járművekről szóló időszak kezdődött, ahol megismerhetjük a sportosság mai korszerű értelmezését.

A CUPRA Ateca még mindig zseniális modell marad szegmensében, amely hibátlanul illeszkedik az ügyfelek igényeihez. A CUPRA Ateca Special Edition bemutatásával az eredeti modell feltűnő külső megjelenését, stílusos belső kialakítását és rendkívüli teljesítményét még tovább fokozták.

A CUPRA Ateca Special Edition kifejlesztésével a márka a SUV rajongók kedvére kívánt tenni egy limitált darabszámban elérhető exkluzív modellváltozattal. Antonino Labate, a CUPRA stratégiai, vállalkozásbeli, fejlesztési és operatív igazgatója részletezte a társaság céljait ezzel a modern modellváltozattal: „A CUPRA elképzeléseinek egyik központi értéke az egyediség. Amint a tavalyi évben a CUPRA R tekintetében tettük, most is a legsikeresebb modelljeinkre épülő, limitált darabszámban készülő járművel készültünk, hogy meglepjük azokat az autórajongókat, akik szenvedélyesen vonzódnak az exkluzív tervezésű termékekhez. A CUPRA Ateca Special Edition bemutatásával egy kisipari keretek közt készült járművel léptünk a személyre szabhatóság következő szintjére.”

A CUPRA Ateca Special Edition szíve és lelke a piac technológiailag egyik legfejlettebb erőforrása, egy turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű négyhengeres 2.0 TSI benzines aggregát, amely figyelemre méltó 300 lóerő teljesítményre képes, maximális forgatónyomatéka ugyanakkor 400 Nm. Az ember és a gép összhangja ugyanakkor a korrekt, hétfokozatú kettős tengelykapcsolós (DSG) sebességváltónak, a 4Drive összkerékhajtási rendszernek és a progresszív kormányzásnak betudhatóan hibátlan.

A CUPRA Ateca Special Edition ellenben most még magabiztosabban, frissebben és önbizalommal telve lép színre, hála olyan újdonságok egész sorának, amelyek leginkább kiemelik a modellt a versenytársak közül.

Feltűnő jelenség: a külső megjelenés

A CUPRA Ateca energikus karakterét tükrözi feltűnő külső formavilága is, amely a Special Edition változat megjelenésével még hangsúlyosabb és dinamikusabb lett.

A modern tervezésű, exkluzív 20 col peremátmérőjű rézszínű könnyűfém keréktárcsák nem kizárólagosan esztétikailag visznek újat a gépkocsi külső megjelenésébe, de növelik a nyomtávot és elrejtik a szériafelszereltség részeként szerelt Brembo fékeket. Rézszínű szénszálas elemek biztosítják a még kifinomultabb megjelenést az oldalsó visszapillantó tükröknél és a leszorítóerőt fokozó hátsó légterelő tekintetében. A fejlesztések érintették a kipufogó rendszert is, amely megkapta az Akrapovic kipufogó rendszert. Ez tetejébe, hogy a jármű súlyát közel 7 kilogrammal csökkentette, a még exkluzívabb hangzás élményével kényezteti a nagyteljesítményű SUV rajongóit.

A külső megjelenés díszítő elemei mellett a rézszínű CUPRA felirat és az exkluzív Grafén szürke fényezés leginkább kihangsúlyozza a CUPRA Ateca Special Edition kifinomultságát és dinamikus képességeit.

Kifogástalan részletek: a belső tér

A CUPRA Ateca Special Edition belsejében helyet foglalva szembetűnő a jármű látszatra és tapintásra is kifinomult, vonzó és igényes kialakítása.

Az első kagylóülések, a hátsó ülések és az ajtóbetétek exkluzív Petrol kék Alcantara kárpitozása olyan vizuálisan vonzó elem, amit korábban nem láthattunk a CUPRA Ateca belterében. A korszerű színt kiegészítendő a szellőzőnyílásokat és a középkonzolt fekete keretbe foglalták, ameddig a klímaberendezés kezelőgombjait és a műszerfalat rézszínű szénszálas betét szegélyezi. A CUPRA Ateca Special Edition belterében minden apró részlet számít, ezáltal az viszont nem lehet egész a prémium minőségű CUPRA szőnyegek nélkül.

A CUPRA Ateca Special Edition modell 2019. év végétől rendelhető.