Egy hátizsákban elfér az új e-robogó

Egy hátizsákban elfér az új e-robogó

A kempingbicikli óriásnak tűnik a miniatűr elektromos robogóhoz képest.

A pekingi Impossible Technologies a Kickstarteren gyűjtött pénzt szuperkicsi elektromos robogó gyártására, és már egy hónappal a határidő lejárta előtt a tőke sokszorosát kalapozta össze a cég a közösségtől.

Ez tényleg elfér egy táskában

A projekt bemutatkozó videojában a fejlesztők kifejtik, hogy az Impossible, vagyis lehetetlen nevű fejlesztésük sokkal több egy egyszerű összehajtható bringánál, ez ugyanis egy elektromos hajtású minirobogó.

Egyedi tervezésének köszönhetően olyan kicsire össze lehet hajtani, hogy egy egyszerű hátizsákban is elfér. Váza szénszálas műanyagból és acélból készül, és legfeljebb 85 kilogramm tömegű ember tud utazni rajta.

Hússzal száguldhat háromnegyed órát

Teljesen egyedi fejlesztésű elektromos motorja húsz kilométer per órás sebességgel tudja meghajtani a minirobogót 45 percen, vagy nagyjából 25 kilométeres távon át.

Az ehhez szükséges energiát tíz darab, egyenként 2900 milliamperórás kapacitású akkumulátor biztosítja a robogónak.

Jövőre már száguldhat is

A fejlesztők Kickstarter-oldala szerint a kampányuk lezárultát követően nagyjából 8 hónap szükséges a gyártást megelőző fejlesztésekhez.

Ha valaki most előrendeli az Impossible-t, az 115-120 ezer forintnak megfelelő összegért – postaköltség nélkül – hozzájuthat majd – előreláthatólag jövő augusztusban.

(forrás: origo.hu)