Együttes, integrált videokonferencia-rendszert hozott nyilvánosságra az LG és a Cisco

Együttes, integrált videokonferencia-rendszert hozott nyilvánosságra az LG és a Cisco

Nagyfokú új fejlesztést hozott nyilvánosságra a vállalati tárgyalókban használt videokonferencia-rendszerek területén az LG Electronics (LG). Az LG Ultra HD monitorai közül 6, a cég Full HD monitorai közül mindazonáltal 20 modell mostantól maradéktalanul kompatibilis a Cisco Room Kit és Room Kit Plus rendszerekkel, azonkívül a Cisco SX sorozat SX10, SX20 és SX80 eszközeivel. A távoli országokban és kontinenseken tartózkodó munkatársak ezáltal eredményesen kommunikálhatnak egymással nélküle, hogy a technológiai korlátok vagy az elmosódott kép bármiben akadályozná őket.

Az LG megjelenítőinek és a Cisco hálózati technológiájának erősségei közösen ideális megoldást nyújtanak a videokonferencia-beszélgetésekhez, a tartalommegosztáshoz és a prezentáláshoz, merthogy a monitorok, melyek a lehető legjobb minőségben jelenítik meg a tartalmakat, megbízható és erős hálózati szolgáltatásokkal egészülnek ki. A két cég eszközei és rendszerei egyesült erővel speciális funkciókat adnak: csúcs színvisszaadást biztosítanak az eltérő videoformátumokhoz és a prezentációkhoz; integrált és önvezérelt, érintés nélküli konfigurációra adnak lehetőséget; önműködően felismerik és felcímkézik a csatlakoztatott eszközöket, emellett problémamentes szinkronizálást biztosítanak a minimális késleltetésnek hála.

Az LG eszközei közt az UH5 széria 49 és 98 colos méret közti Ultra HD modelljei, azonfelül a Full HD sorozat 32-65 colos megjelenítői (a 32SM5 modelltől a 65SM5-ig) mind kompatibilisek a Cisco Room Kit rendszerével, mindent összevetve bármelyik tárgyalóhelyiségbe megtalálhatjuk testhezálló darabot. Az LG minden monitora IPS technológiával készül, melynek hála élénk és korrekt színeket jelenítenek meg széles betekintési szögek során is. A Full HD modellek ugyancsak a hihetetlenül élénk színekről és a részletgazdag képi megjelenítésről ismertek.

Az LG és a Cisco közti kooperáció egy olyan felhasználóbarát rendszert eredményezett, amely önvezérelt integrációt és érintés nélküli beállításokat biztosít: amint az LG megjelenítője észleli, hogy egy Cisco-eszköz csatlakozik a HDMI porthoz, önmagától elvégzi a beállításokat, elkerülve a konfigurációs problémákat. Az LG megjelenítői első használatkor önműködően kapcsolódnak a Cisco Room Kits rendszerhez. A konstrukciók egyúttal a Cisco Touch 10 vezérlőn át elérhető minden szerepkört támogatják, legyen szó vezetékes vagy vezeték nélküli megosztásról, streamelt videóról, élő tartalomról vagy szimpla négyszemközti beszélgetésről. Az automatizált telepítés mellett az LG és a Cisco által kifejlesztett rendszer képes figyelemmel kísérni a gépezetek – beleértve a monitorok – állapotát egy kodeken és egy sima HDMI kábelen át.

„A munkafolyamatok felgyorsulásával a cégeknek roppant módon jelentős lett a hatékony kommunikáció és tartalommegosztás. A hat LG modell integrációja a Cisco Room Kit és Cisco Room Kit Plus rendszerekkel azonnali videokonferencia-megoldásokat ad, a lehető legmagasabb minőségű képi megjelenítés mellett” – mondta Klemencz Mihály, az LG Business Solutions magyarországi regionális sales menedzsere. „Ez az integráció jól példázza az LG professzionális kijelzőiben rejlő lehetőségeket és a gépezetek sokoldalúságát. Vállalkozásunk készen áll arra, hogy modernizált és hatékony megoldásokkal támogassa a vállalkozásokat.”