Élvezik a vendégek nélküli életet a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park oroszlánjai

Élvezik a vendégek nélküli életet a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park oroszlánjai

Élvezik a vendégek nélküli életet a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park oroszlánjai: az egyébként turisták által sűrűn járt utakon nyugodtan szendergő falkát fotózott le a park egyik őre.

Richard Sowry, Afrika egyik hatalmas rezervátumának munkatársa a vendégek elől március 25. óta a koronavírus-járvány folytán lezárt parkban az üzemeltetéshez elengedhetetlen feladatokat látja el és az orvvadászok elől óvja az állatokat.

Mint hangoztatta, a felvételt autójából, alig öt méteres távolságból csinálta a szokatlan jelenségről. Az állatok nem zavartatták magukat, egy részük aludt.

„Az oroszlánok hozzászoktak az autókban ülő emberek látványához. Minden állat ösztönösen fél a két lábon álló embertől, mindent összevetve ha sétáltam volna, nem engedtek volna ennyire közel” – idézi a BBC.com Sowryt.

A parkőrök maximum a hideg éjszakákon látnak az utakon aludni nagymacskákat, amikor az aszfalt éppen melegebb, mint a talaj.

A parkőrök ellenben nem szeretnék, hogy az oroszlánok úgy higgyék, biztonságosak az utak, csak mert most ekkora a nyugalom.

Sowry ugyanakkor kiemelte, az állatok viselkedésére egyébként nincs hatással a park lezárása. „A Kruger egy módfelett vad hely. Régóta vad volt, és az is marad” – hangoztatta.

MTI