Emmy-díjat kaptak az LG OLED tévéi

Emmy-díjat kaptak az LG OLED tévéi

Az LG OLED tévéi nyerték el a 72. Technológiai és Tervezési Emmy-díjat: az amerikai televíziós művészetek és tudományok akadémiája (Academy of Television Arts & Sciences) által 1948-ban hozott létre elismerés a távközlési modern műszaki megoldás fejlesztéseit és innovációit, mindemellett a tévézés műszaki hátterének előmozdításában eredményes fejlesztőket díjazza.

Az elismerés reflektorfénybe helyezi az LG folytonos fejlesztéseit, amelyek célja, hogy mindinkább olyan televíziókat alkosson, amelyek megfelelnek a stúdiók referencia-specifikációinak. A Föld több vezető produkciós stúdiója és elismert alkotója nagyra értékeli az LG OLED televízióit azok páratlanul korrekt színvisszaadási képessége és kiemelkedő kontrasztja okán. Ezek a szerkezetek hangolt videojel-feldolgozást, kategóriájuk legjobb kalibrációját, a nagyon sok audio- és videoformátum támogatásának betudhatóan magas fokú interoperabilitást, azonfelül eltérő olyan funkciókat adnak, amelyeket konkrétan a professzionális tartalomgyártók igényeit szem előtt tartva fejlesztettek ki. A vezető hollywoodi filmstúdiók mellett az LG OLED tévéit széles körben alkalmazzák nemzetközileg referenciakijelzőként a tartalomfejlesztők és -disztribútorok.

Ezek a szerkezetek azért számítanak neves referenciakijelzőnek, mert az önálló fénykibocsátásra képes pixelek révén nagyon részletgazdag képet jelenítenek meg, ezáltal az LG OLED tévék képesek hűen visszaadni a filmrendezők találékony elképzeléseit, ezenfelül megfelelnek a leleményes tartalomgyártók magas nagyra becsült elvárásainak is.

A mind a fogyasztók, mind ugyanakkor az iparági szakértők által elismert LG OLED televíziók kimagasló képminőséget adnak az önálló fény kibocsátására képes pixelekre alapuló technológiának, vagyis a háttérvilágítás nélküli panelstruktúrának és a képpontonként, külön-külön vezérelhető fényerőszabályozásnak hála. A meggyőző kontrasztarány, a mélyebb fekete szín, a széles betekintési szög és a szélsebes válaszidő csak egy-két azok közül a tényezők közül, amelyek folytán az LG OLED gépezetek vezetőnek számítanak a prémium kategóriás tévék piacán.

„Jócskán büszkék vagyunk arra, hogy az LG OLED tévéje kiérdemelte a televíziós és műsorsugárzási ipar egyik legikonikusabb díját” – mondta Nam Ho-jun, az LG Electronics szórakoztató elektronikai üzletágának kutatás-fejlesztésért felelős szenior alelnöke. „Ez az elismerés azt tanúsítja, hogy OLED tévéink a legjobb otthoni nézői élményt nyújtják, lehetővé téve a vásárlók részére, hogy az általuk kedvelt műsorokat éppúgy élvezhessék, miként azokat az alkotóik szerették volna láttatni.”

E díjat megelőzően az LG jó néhány elismerést gyűjtött be az okos, összekapcsolt, UHD felbontású televíziók villámgyorsan fejlődő szegmensében felmutatott innovációiért. A társaság legutóbb a Technológiai Emmyt érdemelte ki a tévézés egész élményét szolgáló HTML5 szabvány fejlesztéséért és alkalmazásáért, valamint kiérdemelte a Hollywood Professional Association (HPA) által odaítélt kiválósági díjat (Engineering Excellence Award) is az OLED tévék 1D & 3D LUT alapú, hardverszintű CalMAN kalibrációjának fejlesztéséért és alkalmazásáért. Ezt megelőzően az LG amerikai K+F leányvállalata, a Zenith Electronics LLC kapta meg a Technikai Emmy-díjat az első vezeték nélküli tévé-távirányítók, a HDTV-k és sztereó tévék iparági sztenderdjei, illetve a síkképernyős megjelenítők kapcsán végzett úttörő fejlesztéseiért.