Harminc középiskolával kötött együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem

Harminc középiskolával kötött együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem

Harminc középiskolával kötött a tehetséggondozást és a továbbtanulást segítő együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) – tájékoztatta a egyetemi intézmény közkapcsolati igazgatósága a sajtó képviselőit.

Az információ alapján a szerződés aláírásával az először is a dél-alföldi régióban funkcionáló középfokú nevelési intézmények az SZTE partneriskoláivá váltak, ezzel diákjaik nagyon sok, az egyetem által támogatott programban vehetnek részt.

Az együttműködési megállapodás keretében a középiskolások emelt szintű érettségire felkészítő kompetenciafejlesztő tréningen, az egyetemet bemutató, élményalapú osztálykiránduláson, sőt még pályaorientációs tanácsadáson és önismereti tréningeken vehetnek részt, továbbá ösztöndíjakban is részesülhetnek.

Az SZTE tanítói és hallgatói a korábbi gyakorlatot folytatva szakismertetőket, egyetemi roadshow-at is tartanak az iskolákban, támogatva a fiatalok pályaválasztását.

A tanulók sikeres felvételijét online és tantermi formában is indított, emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamok támogatják. A százórás tanfolyamokat matematikából, magyarból, történelemből, angolból, németből, kémiából, biológiából, földrajzból és informatikából hirdették meg, de igény és használható számú jelentkező során más idegen nyelvekből, szaktantárgyakból is indul képzés.

Az SZTE partneriskolai programja egyúttal a Föld legnagyobb tanítási platformjához, a Coursera-hoz is hozzáférést nyújt a középiskolások részére – áll a közleményben.

mti