Háromszáz rövidfilm és tíz egészestés alkotás az ez évi Anilogue Eseményen

Háromszáz rövidfilm és tíz egészestés alkotás az ez évi Anilogue Eseményen

Idén 300 animációs rövidfilmet és tíz egészestés filmet láthat a nézőközönség az Anilogue Internacionális Animációs Filmfesztiválon, amelyiknek november 28-tól december 2-ig az Uránia Nemzeti Filmszínház házigazdája.

A seregszemlét a Kirikou figuráját megvalósító Michel Ocelot francia direktor személyesen nyitja meg – közölték a szervezők sajtótájékoztatóján.

A direktor legfrissebb tevékenységét is elénk tárja a magyar közönségnek: a Dilili á Paris című film a századfordulós francia művészvilág karikatúrája, amely akár a korszerű, magyar animáció, a Ruben Brandt: a gyűjtő tükörképeként is szolgálhat. A két filmet elsőként a fővárosi nézők láthatják egymás mellett.

A bemutatott alkotások közt lesz amellett Mamoru Hosoda legfrissebb filmje, a Mirait is.

Az internacionális rendezvény vetítéseit és kísérőprogramjait az Uránia Filmszínházban és városszerte több helyszínen, például a Francia Intézetben, a Lengyel Intézetben és a Három Hollóban tartják.

Az Anilogue fókuszában idén Olaszország, Horvátország és Szlovénia állnak: a fővárosi publikum idén az Adriai-tenger országaiban termett animációs filmekből kap ízelítőt.

mti