Irodalmi pályázatot hirdet a PesText esemény

Irodalmi pályázatot hirdet a PesText esemény

Jelenkori magyar szerzők magyar nyelvű műveit várja a PesText Internacionális Irodalmi Parádé a reset témakörében június 15-ig.

“Mi történik akkor, ha megnyomjuk a reset gombot és a rendszer leáll, újraindul? Mi történik a társadalommal, a mindennapokkal, a kapcsolatokkal, a Föld megszokott működésével?” – ezekre a kérdésekre keresi a választ a pályázat.

A 400 ezer forint összdíjazású szépirodalmi pályázatra olyan műveket várnak maximum 6000 leütés terjedelemben, amelyeket még sem online, sem nyomtatott formában nem publikáltak, megjelenésük nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig viszont nem gyanítható. Minden szerző egy alkotással nevezhet, csupán jeligés pályázatot fogadnak el.

Az előválogatást követően a főzsűri elé a legjobb tizenegy pályamű kerül, amelyek közül egy kiérdemeli a fődíjat, egy ugyanakkor közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angol, cseh, lengyel és szlovák nyelvre, a szerzők bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek, sőt még meghívást kapnak a PesText fesztiválra – közölték a szervezők.

A közönségdíjra bárki szavazhat ezután július 13. és augusztus 10. közt a rendezvény hivatalos oldalán, ahol a pályázat részletei is olvashatók.

A világirodalmi fókuszú PesText ősszel második alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) és a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében. A találkozót az elképzelések alapján szeptember 22. és 26. közt rendezik meg.

mti