Ismételten gazdára talált a Škoda FABIA a vetélkedősorozat végén

Ismételten gazdára talált a Škoda FABIA a vetélkedősorozat végén

Évről évre mindinkább nagy sláger az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság által, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria Škoda márkaképviselete segítségével megszervezett közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat, mely ez évben nyolcadik alkalommal igyekezett ráirányítani a közlekedők széles rétegeinek- gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, a szülői példamutató magatartás fontosságára, a család, a közösség nevelő erejére.

A területi versenyek április 13-tól húsz helyszínen (többnyire megyeszékhelyen) kerültek lebonyolításra, melyekre bármely magyarországi lakóhellyel büszkélkedhető család benevezhetett, aki az másfajta feltételeknek megfelelt. A területi versenyeken nagyszámú feladatot kellett megoldaniuk a családoknak, mindent összevetve kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, KRESZ tesztlapok kitöltésében és újabb közlekedésbiztonsággal kapcsolatos munkafolyamatok végrehajtásában mérhették össze tudásukat, melyeket részben közösen, részben mindazonáltal egyénileg kellett megoldaniuk. Ezen kívül volt kerékcsere feladat a Škoda tesztautón, emellett elsősegélynyújtásból elméleti és gyakorlati feladat.

A megyei versenyekről 20 család került az országos döntőbe, akik június 22-23-án Keszthelyen mérkőztek meg az elismerő győztes címért, mindemellett a Porsche Hungária által felajánlott, fődíjat jelentő harmadik generációs Škoda FABIA személyautóért, ami kompakt méretei ellenére óriási utas- és csomagtérrel büszkélkedhet. Ez, továbbá nagyobb méretkategóriákból származó továbbfejlesztett biztonsági, kényelmi és Infotainment rendszerei teszik ideális családi autóvá. Minden, az országos döntőbe jutott család egy-egy 30 000 Ft értékű üzemanyag utalványt ezenfelül Europ Assistance Gépkocsi SOS bázis csomagot kapott ajándékba. A döntőbejutott családok egy-egy Hunguest Hotel szállodába szóló térítésmentes hétvégi üdülésre jogosító kupont kapott. A győzelmet végül a Bitó család szerezte meg, akik a napokban már keresztül is vehették a nyereményautót a Királyi kastély Automobil márkakereskedésben Budapesten.

Az idén második alkalommal az iskolák részére is kiírtak egy vetélkedőt, mely alapján a versenyen legtöbb résztvevővel nevező iskola különdíjat kaphatott. Ebben az évben a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola nevezett a versenyre a legtöbb, szám alapján 32 családdal a területi versenyre, ameddig a második a Békéscsabai Petőfi utcai Általános Iskola (26 családdal), a 3. helyezést mindazonáltal a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium Jászberény (25 családdal) érte el. A dobogós helyezést elért iskolák 500-300-100 ezer forint értékű iskolaszer csomagot kapnak.

– Igencsak örülünk annak, hogy családbarát márkaként évek óta partnerei lehetünk ennek a remek versenysorozatnak, ahol a családok együtt, játékos keretek közt adhatnak számot a KRESZ tudásukról – mondja Németh János, a Škoda márkaigazgatója – a vetélkedőre való felkészülés, és természetesen a verseny esetén is a résztvevők elsajátítják, azonkívül elmélyítik azokat az ismereteket, a közlekedés alapelveit, melyek a biztonságos közlekedéshez szükségesek. Családbarát márkaként a társadalmi felelősségvállalás jegyében végezzük elsődlegesen ezt a tevékenységet, szeretnénk a diákokat, a fiatalokat jobban bevonni a biztonságos közlekedés témakörébe. A vetélkedő széria sikerét az egyre nagyobb indulószám is mutatja, és ennek megfelelően a Škoda jövőre is támogatni fogja a verseny megrendezését.