Itt az online Post-it

Itt az online Post-it

Az öntapadó jegyzetlapok, avagy, ahogy világszerte nevezik a Post-it-ok kiléptek a nyomtatott kategóriából. Most mutatták be az iPhone-ra és az iPadre kifejlesztett applikációt.

A mobil megoldással egyszerűen, gyorsan rendszerezhetőekké válnak egy–egy vállalati megbeszélés, ötletelés után a munkatársaktól származó javaslatok, amelyeket eddig valaki mindig összegyűjtött, számítógépre vitt, úgy osztott meg a többiekkel. A 3M fejlesztői ezt az elhúzódó, a hatékony munkavégzést lassító folyamatot egyszerűsítették le.

A Post-it Plus használatához elsősorban a mobil kamerájára van szükség. Nyomban a találkozó után azonnal lefotózhatók vele a falra felragasztott Post-it lapocskák, egyszerre akár ötven darab is. Az applikáció bekapcsolásával a fényképen megörökített jegyzetlapokat rögtön el lehet látni a megjegyzésekkel, és leválogathatóak közülük azok, amelyeket nem akarunk megőrizni. Ezután az alkalmazás megnyit egy virtuális kezelőfelületet, amelyen szortírozni, csoportosítani, kategorizálni lehet a kis cetliket az érintőképernyőn.

Ezen a kezelőfelületen új nevet adhatunk az egyes témák köré gyűjtött Post-it-lapoknak, vagy teljesen más rendezőelv alapján válogathatjuk szét őket, akár vízszintes, akár függőleges elrendezésben. A lapokat egyesével is lehet forgatni, kiemelni, kitörölni vagy éppen kinagyítani – ámde a cetlikre utólag ráírni nem lehet.

Csapatmunkára is jó az applikáció. Miután elkészültünk saját csoportosításunkkal, az egyéni nézőpontunkat tükröző rendszerezésünkkel, akkor ezt a kész anyagot lementhetjük egy felhőszolgáltatás révén a Dropbox-vagy az Evernote-fiókba. Közvetlenül tovább küldhetjük e-mailben vagy közösségi médiás csatornákon keresztül PDF, PPT, Excel, zip, vagy a Post-it Plus saját formátumába mentve, hogy dolgozhassanak vele.

(forrás: hirado.hu)