Jégvirágtól borvirágig 2015

Jégvirágtól borvirágig 2015

A Monori Borút Egyesület Január elején 17.-én tartja az év első, egész napos boros-gasztro rendezvényét. A Jégvirágtól borvirágig program keretében megnyílnak a strázsahegyi pincék, forralt borral, jó falatokkal várva az érdeklődőket. A rendezvény helyszíne a szokásos, Monori Pincefalu szívében az Orbán szobor környékén koncentrált helyen. a fesztivál 19 helyszínén All you can eat rendszerben azaz korlátlanul kóstolhatják a helyi boros gazdák hagyományos és különleges ízesítésű forralt borait és a gazdák vendégeiként megjelent éttermek szakácsok ételízelítőit. Reméljük, hogy talán ország legnagyobb és legnépszerűbb forraltboros gasztro találkozása a vendégek és vendéglátók között! Kiderül, hogy nehéz megunni a már karácsony előtt is kedvencé vált szívmelengető forraltbor barátságformáló erejét, s ez már ötödik alkalommal? Mert aki egyszer belekóstol a Strázsahegyen a forgatagba, azt többé nem ereszti az érzés, hogy évről-évre el kell jönni! Kinyílnak a pinceajtók, forralt bor gőze száll fel és mindenhol finom falatok várják a látogatókat.

Íncsiklandozásul a már megjelent menüből, tényleg a csak szemezgetve:

Első állomásnál vargánya cappucinóval kínálnak majd. Lacó a következő pincében a tenger fekete szemeként kagyló előétellel várja vendégeit. A Fesztivál Balatoni barátai szilvalevest melegítenek a tűzhelyen. Ferike a jól ismert rózsakőfőzetjéhez bélszíngolyókat kínál a Herczeg család. Péteri szomszédjaink Borbászt sütnek, míg az Óhegyi csapat főtt füstölt csülköt. Aranyiék mindannyian kenik majd a deszkát , hogy a vörösük jobban csússzon. Tomi és Szabi a verhetetlen cserszegijüket kínálják hápogós gágogós madarakkal a frissen gyúrt káposztás cvekedlihez A Kult Pincébe érdemes lesz a szokott 5 lépésnél többet szánni mert a híres Zila cuki hoz sós és édes desszerteket, Gyuri Bácsinál Szurok Gabi Ürüragut főz. A Forraltbor testvérként kapcsolódik a körtős kalács amit lesz mód megkóstolni ugyanúgy mint a Csúzi család alma cuccait meg a barátaik haséit Ceglédről. Ipit is kár bemutatni aki most is majd barista tudásával akar elkápráztatni. Figyelem-fegyelem a hivatal is jelen lesz, Fenn a teraszon Gabinál is finom szarvas kerül a kistányérra majd lefelé Tomi fogja mindenkinek elhúzatni a nótáját az ötösfogat zenekarral és Tóth Tanya sajtjaival, mézes tea után Elnökünk szívét is tányérunkra pakolva próbál elkápráztatni ételével és lányai ihlette forraltboraival.

(forrás: monoriborut.hu)