Kettős Škoda-győzelem a “Best Cars” olvasói szavazáson

Kettős Škoda-győzelem a "Best Cars" olvasói szavazáson

Döntöttek az auto motor und sport szakmai magazin olvasói: a Škoda OCTAVIA és a Škoda SUPERB nemkülönben a 2020-as “Legjobb Gépkocsik” (“Best Cars 2020”) szavazás győztesei közt végzett. Az OCTAVIA minden szavazat 15,4 százalékával már nyolcadik alkalommal bizonyult a leginkább közkedvelt import kompaktmodellnek Németországban, miközben a Škoda SUPERB sorozatra a résztvevők 17,9 százaléka voksolt, s választotta meg ezzel a középkategória import győztesévé.

Bernhard Maier, a Škoda AUTO igazgatótanácsának elnöke a stuttgarti díjátadón kiemelte: “Különösen nagy örömmel tölt el minket e kettős győzelem. Nagyszerű kitüntetés OCTAVIA sorozatunk részére, amely márkánk ikonja, miközben a SUPERB díja jól mutatja, hogy modellfrissítésével precízen eltaláltuk ügyfeleink ízlését. Köszönetem fejezném ki minden olvasónak, aki két modellünk mellett szavazott, e díjak az egész Škoda-csapat részére komoly ösztönzést jelentenek. Következetesen haladunk tovább utunkon!”

Már 44. alkalommal kérte fel olvasóit az auto motor und sport szakmai magazin, hogy tizenegy kategóriában összesen 387 modell közül válasszák ki magán kedvenceiket. A “Legjobb Gépkocsik” (“Best Cars 2020”) olvasói szavazáson ezúttal csaknem 103 ezren voltak ott.

Egy-két nappal a díjátadó ünnepség előtt vált rendelhetővé a korszerű OCTAVIA Németországban. A márka “szíve” első alkalommal kombiváltozatában kapható, a Limousine kivitel egy-két hét múlva csatlakozik a modellportfólióhoz. A modernizált “bestseller” tágasabb, biztonságosabb, fejlettebb hálózati kapcsolatokat biztosít és érzelmekben gazdagabb, mint valaha, az OCTAVIA mindent összevetve megint mércéül szolgálhat piaci szegmensében, s minden adottsággal ellátott ahhoz, hogy folytassa elődjei sikereit. Minden évben csaknem 400 ezer kiszállított példányával az OCTAVIA Európa egyik leginkább közkedvelt gépjárműje, s a Škoda eddig összesen közel hétmillió darabot készített slágermodelljéből.

A Škoda SUPERB mindenre kiterjedő modellfrissítésen esett keresztül előző évben, amely esetén a Škoda-paletta zászlóshajója minden eddiginél vonzóbbá, korszerűbbé és tágasabbá vált. Teljes-LED Matrix-fényszórói, mitöbb modernizált vezetői segédrendszereinek tovább bővített kínálata mindössze pár mindazon nagyszámú műszaki különlegessége közül, amelyek a SUPERB sorozatot a kategória egyik a legszigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelő és legkényelmesebb tagjaivá avatják. Mindezeken túl a SUPERB iV elsőként ad hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszert. Sikereivel a SUPERB nagyban hozzájárult a Škoda tartós növekedési pályájához, harmadik generációja 2015 márciusi bemutatkozása óta bő 500 ezer gördült le belőle a szerelőszalagról, teljességében ugyanakkor a Škoda mindeddig 1,25 millió darabot konstruált csúcsmodelljéből.