Kezdetét vette a Szarvasi Vízi Színház nyári programja

Kezdetét vette a Szarvasi Vízi Színház nyári programja

Szarvas, a történelmi Magyarország közepe, a fantasztikus együttlét az önkormányzat és az szerzők, a művészek közt és a nézőközönség – ez indokolja a Szarvasi Vízi Színház sikerét – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára Szarvason, a Vízi Színház idei, már nyolcadik évadjának megnyitóján.

Fekete Péter azt kérte a közönségtől, a helyiektől és az ott pihenő turistáktól, hogy még mindig látogassák a teátrumot, s mint a vízi színház társigazgatója, megígérte, hogy megkülönböztetett figyelemmel fogja kísérni a színház jövőjét is.

Babák Mihály, a település polgármestere (Fidesz) megköszönte Fekete Péter korábbi életművét, s arról biztosította a vendéget, hogy a település lakói szeretik a kultúrát, és a továbbiakban is közreműködnek a vízi színház sikerében.

A megnyitót követően Marc Camoletti: Leszállás Párizsban című vígjátékát láthatta a publikum.

A Magyar Teátrumi Társaság, a Békéscsabai Jókai Színház és a Szarvasi Cervinus Teátrum által rendezett és augusztus 19-ig tartó rendezvénysorozat alkalmából minden nap lesz előadás a vízi színházban. A Körös-holtág szélén csaknem az összes műfaj képviselni fogja magát, mindent összevetve a musical, a koncert, a próza, az operett, a cirkuszművészet és a vígjáték. A repertoáron megjelenik példaként a My Fair Lady, A miniszter félrelép, a Bob herceg, a Micimackó, a Klotild néni és a Monte Cristo Grófja.

MTI