Legjobb internacionális munkáltatók közt a HUAWEI magyarországi leányvállalata

Legjobb internacionális munkáltatók közt a HUAWEI magyarországi leányvállalata

A legjobb munkáltatóknak járó „TOP Employer 2022” elismerésben részesült a HUAWEI Technologies Hungary eszméletlen munkáltatói tevékenységéért. A multinacionális infokommunikációs vállalat magyarországi leányvállalata kitűnő eredményt ért el például a tehetséggondozás és teljesítményértékelés kapcsán.

A Top Employers Institute egy független minősítő intézet, amely globálisan értékeli és elismeri azokat a szervezeteket, amelyek kimagasló HR-tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorolnak. A szigorú követelményeket támasztó minősítési programban résztvevő szervezetek kérdőíves felmérés keretében adnak számot humánpolitikai, társadalmi felelősségvállalási módszereikről. A részletes vizsgálat például olyan területekre fókuszál, mint a szervezeti hierarchia és kultúra, a menedzsment működése, a toborzási- és beilleszkedési folyamatok, a fenntarthatóság, a sokszínűség és befogadás, tetejébe a munkakörnyezet és a vállalaton belüli képzési alkalmak. A minősítési folyamat része egy saját HR-audit is, amely egész körűen elemzi a emberi kapacitás folyamatokat, visszajelzést adva az eredményes, illetve a fejlesztésre szoruló területekről.

A HUAWEI Technologies Hungary kiemelkedően jól teljesített a vállalaton belüli tanulási és fejlődési módok területén, sokrétű, szervezeten belüli továbbképzést elősegítő lehetőségeinek és mentorprogramjának hála. A vállalat fokozottan odafigyel a korszerű munkavállalókra vagy az újonnan Magyarországra érkezőkre: dedikált mentor, alapozó-, szakmai- és soft skill tréningek, illetve online tanulóplatform támogatja az újonnan belépőket a zökkenőmentes beilleszkedésben. A Magyarországra érkező kínai kollégák integrációját mindazonáltal aprólékosan kidolgozott, önálló programmal támogatja.

A technológiai társaság teljesítményértékelési rendszere is jól szerepelt a minősítésen. A HUAWEI magyarországi leányvállalatánál precízen kidolgozott informatikai rendszer is patronálja az értékelést, amely egyúttal személyre szabott, szintekre osztott és kínálja az egész körű visszajelzést a együtt kijelölt vállalkozásbeli célok mentén.

„A TOP Employer elismerés arról szól, hogy nemcsak infokommunikációs gyártóként, hanem munkaadóként is a legjobbak közt vagyunk” – közölte Gecse Mariann, a HUAWEI Technologies Hungary kormányzati kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója. „A munkavállalók visszajelzései alapján szüntelenül korszerűsítjük a munkahelyi környezetet, bővítjük a lehetőségeket, igyekszünk összehangolni a munkakultúrákat. Legfrissebb üzletágaink – mint a napenergiás Digital Power vagy a Cloud – vonzóak a munkavállalók részére, mert a Huawei vezető technológiáinak betudhatóan az iparág jó néhány lehetőséget nyújt számukra, bővelkedik szakmai kihívásokban, emellettés hatalmas a fejlődési potenciál akár egy-egy munkakörben is az egész vállalaton belül” – tette hozzá Gecse Mariann.

A Top Employers Institute a legkiemelkedőbb HR-gyakorlatok elismerésével munkálkodó internacionális minősítő. A 30 éve hozott létre Top Employers Institute több mint 1600 szervezetet tanúsított 120 országban/régióban. Ezek a minősített Legjobb Munkaadók nemzetközileg több mint 7 millió munkavállalót foglalkoztatnak.