Lehengerlő digitális aláírást fejlesztettek a Benker magyar fejlesztői

Lehengerlő digitális aláírást fejlesztettek a Benker magyar fejlesztői

Utánozhatatlan digitális aláírást fejlesztettek a Benker magyar fejlesztői – közölte a vállalat a sajtó képviselőivel.

A fejlesztők alapján az Ethereum 2.0 hitelesítési problémájának megoldására megalakított matematikai alapon funkcionáló digitális hitelesítési modern műszaki megoldás az egész bankrendszert megreformálhatja.

A magyar mesterek révén alkotott Benker az Európai Unió első olyan pénzügyi szolgáltatója, amely egész egészében blokklánc technológiával funkcionál. A Litván Nemzeti Banktól kapott Elektronikus Pénzkibocsátói engedély alapján az Európai Unió egész területén jelen lesz, idén induló szolgáltatásaira már lehetővé tette vásárlóinak az előregisztrációt.

A Benker blokklánc alapú neobank januárban kapott pénzügyi szolgáltatói engedélyt a Litván Nemzeti Banktól, és 600 ezer euró (214 millió forint) jegyzett tőkével kezdi meg üzemelését várhatóan az Európai Unió egész területén.

Ezelőtt a pénzügyi társaság közölte: a Benker mögötti, napjainkban már felügyelt intézmény jegyzett tőkéjét két körben – 350 ezer és 250 ezer euró – fizették be az alapítók.

A társaság költségei ezen felül meghaladták a 2 milliárd forintot, amiben benne van a saját fejlesztésű, konkrétan a pénzügyi szektorra tervezett hibrid blokklánc rendszer, a Natrix létrehozása és másfajta fejlesztések költségei.