Luca de Meo, a Seat elnöke mutatta be a CUPRA Tavascan Concept elektromos tanulmányautót Frankfurtban

Luca de Meo, a Seat elnöke mutatta be a CUPRA Tavascan Concept elektromos tanulmányautót Frankfurtban

Valamint elmozdulunk a hagyományostól és belépünk az elektromos energiával funkcionáló világba, a CUPRA újradefiniál olyan elemeket, akárcsak a teljesítmény. A CUPRA Formentor Concept idei bemutatója után a CUPRA egy lépéssel tovább halad az elektromos teljesítményről alkotott víziójában a CUPRA Tavascan Concept segédkezésével.

A páratlan és kivételes autómárka összekapcsolja nagyteljesítményű DNS-ét a legkorszerűbb erőátviteli technológiával és a kifinomult, érzelmes, kifejező dizájnnal.

Az eredmény a CUPRA Tavascan Electric Concept, egy olyan piaci szegmens igényeinek kielégítésére tervezett jármű, amely az előrejelzések alapján minden évben 15% -al növekszik – a teljesen elektromos kupé SUV.

A négy ajtós cross-over sziluettjét, a SUV karakterét és a sportos kupé trendi vonalait összekapcsolva, a CUPRA Tavascan Concept az első olyan utcai CUPRA mely 100% -ban elektromos erőátvitelt használ, az arányokat hangsúlyozza és ösztönzi elektromos szív, ami nulla kipufogógáz-kibocsátást ajánl.

A CUPRA Tavascan Concept a Pireneusokban látható falu nevét kapta, amely a őrületes tájnak és a környező természetnek betudhatóan eléggé egyéni igényeket kiszolgáló.

“A CUPRA Formentor mellett, amit 2020-ban vezetnek be a piacon két másik nagyteljesítményű plug-in hibrid modell mellett, már bebizonyítottuk technológiai képességeinket úgy, hogy kifejlesztettük a Föld első 100% -ban elektromos túraautóját, a CUPRA e-Racer-t. A teljesen elektromos CUPRA Tavascan koncepció bemutatásával ezt az elképzelést lefordítottuk az utca nyelvére és bebizonyítjuk, hogy a teljesítmény lehet elektromos”- mondta Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója.

Külső szögek

A jármű külső elemei összehangolják a teljesítményt és a hatékonyságot, beemelik az izomzatot és a dinamizmust a szegmensbe, míg arra törekszik, hogy csökkentse a környezetre gyakorolt hatásait. A jármű elülső kialakítása kiemeli az elektromos személyiségét egy megvilágított CUPRA logóval, amely alacsonyan helyezkedik el, és teljesen más fókuszpontot nyújt. Minden szellőző növeli a hatékonyságot, lehetővé téve a levegő sima áramlását a karosszéria fölött, vagy belsőleg az akku hűtéséhez.

A légáramlás a CUPRA Concept kritikus eleme. Izmos kerékboltívei 22″ turbina könnyűfém keréktárcsákat kereteznek, amelyek a levegő tiszta áramlására koncentráltak, lehetővé téve a kupé SUV siklását, minimalizálva a légellenállást.

A hátsó részen a diffúzor funkcionális aerodinamikát nyújt, ugyanakkor teljesítmény-érzetet hoz létre, amit tovább erősít az jó megjelenésű, egész szélességben húzódó hátsó lámpa, amely kiemeli a jármű szélességét, és magában foglalja a CUPRA logót.

A CUPRA Tavascan Electric Concept kifinomult folyékony metálfényezése kiemeli a külső megjelenést, a karbon és a réz részletek hangsúlyozzák kifejező megjelenését.

Belső nyugalom

A Concept művészi külső vonalai tükröződnek a belső térben. Olyan hely, amely vegyíti az anyag és technológiai koncepciókat a nyitottsággal és az összpontosítással, hogy olyan utastér jöjjön létre, amely pompás egyensúlyt hoz létre a vezetőorientáció és az utasok kényelme közt.

A Concept belső tere kontrasztos színeket, struktúrált karbont és a modern műszaki megoldás és a formatervezés dinamikus megközelítését alkalmazza, hogy csúcsminőségű, könnyed utasteret biztosítson.

A szórt LED-es világítás köszönti az utasokat, mikor is az utastér ajtaját kinyitják. A Concept belső terében a lenyűgöző érzelmeket a kontrasztos bőrbe, karbonba és az Alcantarába formázták.

A megformázott 3D bőrrel bevont kagylóülések formát és szerepkört, kényelmet és biztonságot ígérnek, ameddig a szárnyas műszerfal lebeg a belső rész elején, mind a fókuszt, mind a térérzetet biztosítva. A kormánykerék mögött a vezető egy 12,3 hüvelykes digitális műszercsoporttal szemben helyezkedik el, amely biztosítja minden elengedhetetlen információt, kiegészítve egy 13 hüvelykes infotainment kijelzővel.

De a Concept belső tere alkalmazkodik. A nagyobb képernyő irányt válthat, szükség során az utas felé fordulva, míg beépülhet a jármű kagylóüléseibe is; a hangszórók és az okostelefon csatlakoztathatósága azt jelenti, hogy minden utas kihasználhatja a jármű belső terét.

Teljesítménykapacitás

A CUPRA Tavascan koncepció példátlan képet nyújt a márka magas produktivitású jövőjéről, kihasználva az elektrifikáció erejét, hogy kifinomultságnak és az érzelmeknek a piacon még nem látott szintjét biztosítsa.

A négyajtós crossover-kupé összehangolja a SUV karakterét a sportos kupé karcsúságával, míg az esztétikum képességgel párosul. A CUPRA Tavascan Electric Concept biztosítja az ügyfelek igényeinek alkalmas teljesítményt, dinamikát és vezethetőséget.

A jármű lenyűgöző külső kialakítása eldugja a fejlett, teljesen elektromos erőátvitelt, amely minden járművezető kívánságát teljesíti, a modern műszaki megoldás által nyújtott ünnepélyes csenddel és hatékonysággal.

Két motor – az egyik az első tengelyre integrálva, a második hátul – együttesen 225 kW (306 LE) teljesítményt nyújt mind a négy kerék részére. A CUPRA Tavascan Electric Concept mindössze 6,5 másodperc alatt képes elérni a 100 km / h sebességet.

De a sebesség csak a történet része. A Conceptben egy 77kWh-os lítium-ion akku van, amely elegendő energiát képes tárolni ahhoz, hogy a jármű akár 450 kilométert is megtegyen egyetlen töltéssel. Ez az érték a szigorú WLTP tesztcikluson alapul. A jármű a Volkswagen Csoport MEB platformján alapszik, és mivel az aksi a Concept padlóján van elhelyezve, a súlypontja alacsony, mindent összevetve igazán dinamikus vezetésre ad lehetőséget.

A CUPRA Tavascan Electric Concept a CUPRA révén alkotott és a jövőre tervezett jármű. Világpremierjét az IAA Frankfurti Internacionális Autószalonon tartják.