Magyarországon szintén rendelkezésre áll a HUAWEI WATCH FIT 2 sportóra

Magyarországon szintén rendelkezésre áll a HUAWEI WATCH FIT 2 sportóra

Megjött Magyarországra a fiatal generációt célzó, variálható szíjakkal és számlappal felszerelt HUAWEI WATCH FIT 2, amely sokoldalúságának betudhatóan egyedülálló társa lehet a divatos öltözködés kedvelőinek. Az okosóra nagyszámú új egészségfigyelő funkcióval járul hozzá a tudatos életmódhoz: például 97 edzésmóddal patronálja a sportolni vágyókat. A szerkezettel szolidan indíthatunk és fogadhatunk telefonhívást, ezenfelül offline hallgathatunk zenét vele.

Június 8-án indul Magyarországon a Huawei Watch Fit szériájának új tagja, a HUAWEI WATCH FIT 2 okosóra értékesítése, kezdetben csupán a MediaMarkt üzleteiben. A készülék konkrétan a modern műszaki megoldás iránt fogékony fiatalok részére lett kifejlesztve, korszerűsített dizájnnal és kiterjesztett egészségügyi funkciókkal.

Megjelenés & modern műszaki megoldás egy eszközben

A HUAWEI WATCH FIT 2 lekerekített, 1,74”-es, téglalap alakú AMOLED HD FullView kijelzővel követi a megszokott, WATCH FIT termékcsaládra sajátos külsőt. A monitor kiterjedése 18,6%-kal nagyobb, mint az előző generációé, a képernyő-test aránya ugyanakkor 72,2%-os.

Az okosórához több mint 200 számlap válik hozzáférhetővé díjmentesen, különféle stílusokban és színekben. Amellett a szerkezet „one-hop watch face” funkciója biztosítja azt is, hogy egy-egy képet vagy fotót a felhasználó egy visszafogott érintéssel áthelyezzen az okostelefonjáról az okosórára, és azt digitális óralapként használja. A WATCH FIT 2-höz eltérő szíjak kaphatók, a puha és komfortos szilikontól az trendi bőrszíjig, ezáltal az hangulatunknak vagy stílusunknak megfelelően bármikor simán cserélhető.

Még intelligensebb impulzus: hívásfogadás, offline zenehallgatás, hosszú üzemidő

Elődeivel ellentétben a HUAWEI WATCH FIT 2 hangszóróval is büszkélkedhet, ezáltal flottul fogadhatunk hívásokat Bluetooth-on át nélküle, hogy elő kellene vennünk okostelefonunkat. A HUAWEI Egészség applikációban gyakran használt kontaktokat is hozzáadhatunk a névjegyzékhez, és ha éppen nem tudjuk felvenni a bejövő hívást, egyetlen érintéssel személyre szabott üzenetet küldhetünk a hívó félnek. Az okosórán mindemellett offline is lehet zenét lejátszani, melyet a felhasználók közvetlenül az óráról is megtehetnek edzés közben, ameddig a zenelejátszást mobilalkalmazásokon át kezelhetik. A nagy memóriának betudhatóan akár 5000 zeneszám is tárolható a készüléken.

A gyorstöltési technológiával csaknem 5 perces töltéssel az óra akár 24 órán át működő képes. Átlagos felhasználás során 10 napig, intenzív igénybevétel során mindazonáltal 7 napig felhasználható.

Modernizált funkciók az egészséges, sportos életmódhoz

A HUAWEI WATCH FIT 2 új funkciókat is ad, köztük a HUAWEI Health alkalmazást, amely megkönnyíti a mozgásmenedzsmentet és az egészségi állapot nyomon követését. A felhasználók erre akár egyéni igényeknek megfelelő tervet is létrehozhatnak, beleértve a napi lépésszámok és a vízfogyasztás mennyiségének beállítását.

Az okosóra több egészségügyi adatot is nyomon követ: a Huawei korszerűsített HUAWEI TruSeen 5.0 pulzusmérő technológiája korrekten méri a felhasználók pulzusszámát és a véroxigén-telítettségét (SpO2). Ezenkívül a szerkezet képes nyomon követni az alvási szokásokat is. Elemzi az éjszakai alvás különféle szakaszait, és hat eltérő alvásproblémát tud azonosítani, amellett azokra megoldásokat kínálni. A újabb egészségügyi funkciók közé sorolható még a menstruációs ciklus kezelése, amely alvás közben méri a felhasználó szívritmusát, bőrhőmérsékletét és légzésszámát, és ezeket alapul véve előrejelzi a menzesz jövendölhető idejét.

Új, változatos edzésmódok

Legyen szó reggeli futásról, úszásról vagy munkába kerékpározásról, a HUAWEI WATCH FIT 2 biztosítja, hogy az edzést mindenki a saját igényeihez és céljaihoz igazítsa. A készülék 97 edzésmódot támogat, ezáltal például a futást, kerékpározást, úszást, ugrást, azonkívül olyan edzéseket is, mint a súlyzós edzés, a tánc, a labdajátékok, vagy a vízi-, téli- és extrém sportok. Hét sportmódhoz mindazonáltal integrált, animált fitneszedző segédkezésével mindazonáltal bemelegítés és nyújtás is tartozik, amit hangalapú instrukciókon át követhetünk.

Futók részére különösen kedvező funkciókat nyújt a WATCH FIT 2: a Huawei futóképességi indexe (Running Ability Index – RAI) elemzi a felhasználó magasságát, életkorát, súlyát és futási ismeretét annak érdekében, hogy professzionális szintű edzéstervet állítson össze. Az adatok alapján az edzési javaslatokat a felhasználó előrehaladása alapján módosítja.

A WATCH FIT 2 öt műholdrendszert támogat, ezáltal az elődjeihez viszonyítva még pontosabb mozgás- és sebességkövetést, tetejébe helymeghatározást nyújt. Futók részére komfortos megoldást nyújt a sportpálya mód, amely még pontosabban követi a megtett kilométereket és a tempót, a korszerű útvonal importálása és exportálása ugyanakkor biztosítja a fogyasztóknak, hogy a HUAWEI Egészség alkalmazáson át importálják útvonalukat az okosórájukra. Ezen kívül a felhasználók megoszthatják útvonalaikat barátaikkal is, és meghívhatják őket, hogy csatlakozzanak, ezzel segítve, hogy a futás élvezetesebbé váljon.

A HUAWEI WATCH FIT 2 teljeskörű országos értékesítése várhatóan június 17-én kezdődik hazánkban, az Active változatának ajánlott vásárlói ára 56.990 forint, a Classic változaté mindazonáltal 66.990 forint. Elérhetőség: https://consumer.huawei.com/hu/wearables/watch-fit2/