Már a Spotify is a Telenor zeneszolgáltatásában

Már a Spotify is a Telenor zeneszolgáltatásában

A MyMusic szolgáltatás bevezetésével a Telenor a gondtalan zenehallgatás lehetőségét nyitotta meg kuncsaftjainak. A konkrétan online zenehallgatásra szánt MyMusic tematikus adatcsomagokkal híres zenei streamingszolgáltatások tartalmát és hazai online rádiók adását hallgathatják úgy, hogy adatforgalmuk okán nem kell aggódniuk. A már havi 290 forinttól elérhető, havi 990 forintért ugyanakkor korlátlan zenehallgatásra felhasználható mobiladat-csomagokkal mostantól már a Spotify zenei adatbázisa szintén rendelkezésre áll.

Egyre több okostelefon-felhasználó telefonján fedezhető fel valamelyik zenei streamingszolgáltatás, ami a rugalmasságon, kényelmen, hibátlan hangminőségen túl a legális zenefogyasztás lehetőségét is biztosítsa. A digitális zenefogyasztás térhódítását jól mutatja, hogy 2015 óta a teljes körű zeneipari bevételek fő bevételi forrását már a digitális platformok jelentik, a bevételek 45%-át adva – és 2016-ban várhatóan meghaladva az 50%-ot -, megelőzve a fizikai eladásokat (39%). A növekedés legfőbb motorja a streaming: a digitális bevételek közel fele (43%) már ebből származik.

A Deezer, Spotify, Apple Music és Tidal zenei címlistája folytonosan bővül; egyre több hazai előadó, akár kisebb zenekarok albumai is fellelhetőek a katalógusokban. Hogy a zenerajongók a wifi-hálózatoktól távol, bárhol és bármikor hozzáférhessenek mobilinterneten kedvenc zenéikhez, a Telenor elkészítette a MyMusic tematikus zenei adatcsomagokat. Az online zenehallgatáshoz belföldi adatkeretet biztosító csomagok előnye, hogy az ügyfelek több neves streamingszolgáltatás (Deezer, Spotify, Apple Music és Tidal) hallgatásához is használhatják őket, és mivel nincs szükség a zeneszámok letöltésére, azok nem foglalnak sok helyet a telefon tárhelyén. Ezenfelül a belföldi mobil adatköltségek okán sem kell aggódniuk.

A Telenor és a Spotify megállapodása értelmében, a felhasználói igényeknek megfelelően, mostantól a az egész világon több mint 100 milliós aktív felhasználói táborral és 40 millió előfizetővel büszkélkedhető, Magyarországon is szerfelett felkapott zeneszolgáltatás is elérhetővé vált mobilinterneten a Telenor MyMusic adatcsomagokkal. A Spotify Prémium szolgáltatásával több, mint 30 millió zeneszám válik hozzáférhetővé reklámok nélkül; a felhasználók összeállíthatják és megoszthatják saját lejátszási listájukat, tetejébe személyre szabott műsorlistákat, toplistákat hallgathatnak.

A MyMusic zenei adatcsomagokat a Telenor az összes havidíjas és kártyás kuncsaftja megrendelheti, aki büszkélkedhet aktív mobilinternetes adatcsomaggal. A heterogén zenehallgatási szokásokra szabott eshetőségek közül a mindössze 290 forintos havidíjú MyMusic Start adatcsomag – amely térítésmentesen része a számlás Telenor Blue tarifáknak – 500 megabájtos dedikált adatforgalmat magába foglal. Ez normál hangminőség mellett nagyjából tizenöt órányi belföldi mobilnetes zenehallgatásra elegendő. A 990 forintos havidíjért rendelhető MyMusic Nonstop csomaggal mindazonáltal korlátlanul lehet belföldön hallgatni a támogatott zeneszolgáltatásokat és internetes rádiókat.

A MyMusicban elérhető magyar online rádiók köre örökösen bővül a fogyasztói vélemények alapján. A közszolgálati adók mellett például a Class FM online adása, ráadásul a zenei arculatával és műsoraival a 15-40 éves korosztályra fókuszáló Rádió 1 is hallgatható már. Azok, akik alkalmazások telepítése nélkül igényelnének okostelefonon vagy táblagépen hozzáférni a tematikus zenei albumokhoz, lejátszási listákhoz és rádiók műsoraihoz, a mymusic. telenor.hu címen elérhető MyMusic webalkalmazással tehetik ezt meg.

A Spotify-t választók most a zeneszolgáltató 2017. január 1-ig tartó teljes körű promóciójának keretében a Spotify Prémium szolgáltatást 3 hónapra már mindössze 0,99 eurós díjért vehetik igénybe.