Megérkeztek a BMW X modellcsalád csúcsán elérhető BMW M Performance alkatrészek

Megérkeztek a BMW X modellcsalád csúcsán elérhető BMW M Performance alkatrészek

A megjelenés egyediségét és a teljesítmény intenzitását fokozó opciók a BMW X5 M, a BMW X6, a BMW X6 M és a BMW X7 modellek portfólióját színesítik tovább.

Magabiztos kiállásával, specifikus teljesítményével és meghatározó stílusával a BMW X6 harmadik nemzedéke (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,1 – 10,7 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 172 – 243 gramm / km) idén novemberben új mércét állít a Sports Activity Coupé (SAC) szegmensben. Egy-két hónappal később, 2020 tavaszán a BMW X5 M (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 12,8 – 13,0 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 291 – 296 gramm / km) és a BMW X6 M (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 12,5 – 12,7 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 284 – 289 gramm / km) nagyteljesítményű párosának új generációja is megérkezik az utakra, motorháztetejük alatt egy 441 kW / 600 lóerő (a Competition kivitelek tekintetében 460 kW / 625 lóerő) maximális teljesítményre képes, BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó V8-as benzinmotorral. Az egyéni igényeknek megfelelő megjelenés és a pompázatos menetteljesítmény fokozásáról mindhárom újdonság tekintetében modern BMW M Performance alkatrészek gondoskodnak. A külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető tételeket a BMW X7 (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,5 – 11,1 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 171 – 252 gramm / km) is megkapja.

Az egyedülálló minőségű, prémium kategóriás alkatrészeket kivétel nélkül a nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH tervezőmérnökei fejlesztették ki, a Föld legkeményebb versenypályáin felhalmozott szaktudás kiaknázásával. A készítmények – amelyekkel a bajor prémiumgyártó kliensei nem kizárólagosan sportosabbá tehetik négykerekűjük megjelenését, de széles körben személyre is szabhatják azt – minden tekintetben illeszkednek a BMW X5 M, a BMW X6, a BMW X6 M és a BMW X7 típus-specifikációihoz, mindent összevetve nem kizárólagosan a négy luxusterepjáró kiállását, de a könnyűszerkezetes járműépítés súlycsökkentő intézkedéseit és a modellek aerodinamikai adottságait is tovább javítják.

Karosszéria: szénszálból készült alkatrészek az példa nélküli megjelenés és a még jobb aerodinamikai tulajdonságok érdekében

A BMW X5 M, a BMW X6 és a BMW X6 M sportos karakterét nagyszámú szénszálból készült BMW M Performance alkatrésszel fokozhatják tovább a bajor prémiumgyártó ügyfélköre. A kézzel készült portékák többrétegű mélységét fényesen lakkozott felület emeli ki, amely úgy örzi az alkatrészt, hogy közben láthatóan hagyja a szénszál példa nélküli méhsejt mintázatát. A szénszálból készült BMW M Performance hűtőrács, küszöbléc és diffúzor (amely a BMW M Performance alkatrészek piaci premierjét követő hónapokban válik elérhetővé) hármasa vérbeli versenyautó-karaktert kölcsönöz a modelleknek. A BMW M Performance sport kipufogórendszer magasfényű feketére fényezett végződéseit körbeölelő diffúzor által szabályozott légörvényt a BMW X5 M tekintetében magasfényű feketére fényezett BMW M Performance tetőszárny és légterelő lapok optimalizálják. Utóbbi alkatrészek ezenkívül a négykerekű iránystabilitására és egyenesfutási képességére is jótékony hatással vannak.

A fekete karosszériamatricákat tartogató BMW M Performance Frozen Black Wrapping csomag a korszerű BMW X6 sportos kisugárzását fokozza. A matt fekete és szürke színben megálmodott, “M Performance” feliratú dekormatrica a felsőkategóriás terepkupé oldalán húzódik végig, eredményesen hangsúlyozva ki a karosszéria lendületes vonalvezetését. A korszerű BMW X6 frontrészének magasfényű feketére fényezett betétjei és a BMW X7 hátulját díszítő, magasfényű feketével kiírt típusjelzés szintén a két modell sportosságát nyomatékosítja. A BMW X modellcsalád legnagyobb tagjának exkluzivitását szénszálból készült BMW M Performance külső visszapillantó-házak fokozzák tovább.

Sport fékrendszer és sport keréktárcsák a még következetesebb irányíthatóság érdekében

A bajor prémiummárka a BMW X5 M és a BMW X6 M duójához az alapfelszereltség részeként ajánlja a BMW M Performance sport fékrendszert, amely a külön választható extrafelszereltség részeként a BMW X6 részére is elérhetővé válik. Nagyobb méretű, belső szellőzésű, lyuggatott és könnyűszerkezetes féktárcsáival a sport fékrendszer gyorsabb fékreakciót és még a legextrémebb vezetési szituációkban is kiegyensúlyozottabb fékerő-adagolhatóságot garantál, míg messzemenőkig strapabíróbb, mint a tradícióknak megfelelő modern műszaki megoldások. A vörösre fényezett féknyergek leginkább nyitott küllődizájnú keréktárcsák tekintetében érvényesülnek, utóbbiak ugyanakkor a BMW X5 M, a BMW X6, a BMW X6 M és a BMW X7 részére szintúgy elérhetőek – téli garnitúra során maximum 21″, nyári garnitúra során ugyanakkor maximum 22″ méretben.

A csillagküllő-dizájnú, 749 M kódjelű, 22″ méretű BMW M Performance könnyűfém keréktárcsa a BMW X6 alá felcsiszolt Jet Black árnyalatban és matt fekete színben is megrendelhető, jellegzetes küllődizájnnal és sportos teljesítménnyel fűszerezve meg a felnik könnyűszerkezetes kialakítását. A jellegzetes gyártási folyamatnak hála ezek a keréktárcsák hozzávetőlegesen egy kilogrammal kevesebbet nyomnak a mérlegen, mint tradícióknak megfelelő, öntvényből készült társaik, az alacsonyabb saját tömeg ugyanakkor a BMW X6 kormányozhatóságára és menetdinamikai adottságára is jótékony hatást gyakorol. A BMW X7 alá megrendelhető súlyoptimalizált, 22″ méretű, Y-küllődizájnú, 785 M kódjelű BMW M Performance kovácsolt keréktárcsák ugyanabban az időben matt és csiszolt Jet Black árnyalatban ragyognak, kéttónusú fényezésük ugyanakkor leginkább előtérbe helyezi a legnagyobb tekintélyű BMW X modell luxus karakterét. A BMW X5 M, a BMW X5 M Competition, a BMW X6 M és a BMW X6 M Competition opcionális extrafelszereltségei közé felkerülő, 809 M kódjelű, duplaküllő-dizájnú BMW M Performance könnyűfém keréktárcsákon elöl 295/35 ZR21 107Y XL, miközben hátul 315/30 ZR22 107Y XL méretű gumiabroncsok feszülnek, a matt Jet Black árnyalatú felniket mindazonáltal a hamisítatlan motorsport-hangulat érdekében a BMW M divízió trikolor színei díszítik.

Csúcsteljesítmény a luxus színvonalú utastérben is

A BMW X5 M, a BMW X6 M és a két Competition modell eredendően sportos karakterét a BMW M Performance alkatrészek az utastérben is képesek tovább fokozni. A BMW M Performance sportkormány még a legdinamikusabb vezetési szituációkban egyaránt remek fogást garantál: a tervezők mindkét oldalt extrém magas, Alcantara-borítású markolatrészt és nagyméretű hüvelykujj-kiképzést alkottak, amely még a legnagyobb sebesség során is rendbe hozza a fogás stabilitását és támogatja a precíz kormányzást. Az alapesetben vörös 12-órás jelzéssel és kézzel varrt, ezüstszürke keresztöltésekkel ellátott BMW M Performance sportkormányt a bajor prémiumgyártó ügyfélköre egész Alcantara-borítással és “M Performance” feliratú, szénszálból készült kormánybetéttel is megrendelhetik. És mint ilyen, a kormány mögé szénszálból készült BMW M Performance váltófülek is választhatók, az alapesetben krómozott felületű elemek helyett. A lábtérben “M Performance” feliratú BMW M Performance szőnyegek fokozhatják a sportosságot, a BMW M divízió trikolor árnyalatával és kontraszt-árnyalatú, bőrhatású szegélyezéssel. A BMW X6 és a BMW X7 részére ezenkívül a BMW X5 M és a BMW X6 M alapfelszereltségébe tartozó, motorsport-ihlette pedálsor is megrendelhető a külön választható extrafelszereltség részeként, rozsdamentes acélból készült lábtámasszal, emellett fék- és gázpedállal.

Intenzív BMW M Performance benyomás már álló helyzetben is

A BMW M Performance alkatrészekkel felszerelt BMW X modellek már álló helyzetben is a zárt versenypályák vérpezsdítő hangulatát sugallják. Az első ajtókba épített LED-technológiás BMW M Performance kivetítők példának okáért az ajtók kinyitásakor a BMW M divízió logóját és BMW M Performance motívumokat vetítenek a gépjármű melletti aszfaltrészre. A prémium minőségű Alcantara-borítással és szénszálból készült betéttel ellátott BMW M Performance kulcstartó eközben valósággal életre kelti a BMW M Performance életérzést. A kulcstartóba egy BMW M Light Blue árnyalatú, hatszögletű csavar rögzíti a sportterepjárók kulcsát, amit a csúcsminőségű burkolat mindent összevetve mindenféle karcolástól és sérüléstől véd. A prémium minőségű, alaposan időtálló műanyagból készült BMW M Performance kerékzsákokat szintén praktikus kiegészítőként ajánlja fogyasztóinak a cég, a 22″ méretig elérhető kerékzsákok mert a felnik szállításában is tárolásában is segítséget nyújtanak: megóvják a keréktárcsákat az eltérő szennyeződésektől, megerősített fogantyúik mindazonáltal erőteljesen megkönnyítik a kerekek kézbe vételét. A zsákjelöléseknek betudhatóan minden egyes kerék játszva beazonosítható marad, a nagyszerű BMW M Performance kinézet mindazonáltal a motorsport élvonalának hangulatát csempészi a garázsba.