Megint indul a Microsoft Imagine Cup Academy képzés!

Megint indul a Microsoft Imagine Cup Academy képzés!

Januárban újra indul a Microsoft Imagine Cup Academy, amely immár harmadik éve gyakorlati, a mindennapi munka során nélkülözhetetlen ismeretekkel segíti azokat a magyar fiatalokat, akik egy jó ötletet szeretnének megvalósítani a digitális világban. A program céltudatos felkészítő a világ egyik legnevesebb technológiai versenye, a Microsoft Imagine Cup helyi fordulójára. Hatékonyságára bizonyíték, hogy a magyarországi győztesek mindkét évben díjazottként tértek haza a nemzetközi döntőből. Ráadásul a program résztvevői közül többen az ötletükből azóta működő, ígéretes jövő előtt álló vállalkozást indítottak el. Jelentkezzetek Ti is, ha van egy ötletetek, és szeretnétek azt megvalósítani. Jelentkezni december 6-ig lehet a Microsoft Imagine Cup Academy weboldalán.

A mozgásra és az egészséges életmódra ösztönző alkalmazás, a Tep igazi sztár lett a globális döntőben. Az innováció kategória második díját és az AppCampus különdíját hozták el Seattle-ből, valamint az ezzel együtt járó tízezer dollárt és húszezer eurót. A szegedi főiskolás csapat azóta is hangsúlyozza, hogy a Microsoft Imagine Cup mennyi mindennel – többek között üzleti szemlélettel, technológiai támogatással, gyakorlattal, prezentációs felkészítéssel – járult hozzá ahhoz, hogy igazán sikeresek legyenek. A pénz ehhez képest „csak” másodlagos.

„A Microsoft Imagine Cup segítségével kapcsolhattunk magasabb fokozatba. A hat hónap kemény munka, a felkészítő programok, a döntőben szerzett kapcsolatok és erős sajtóvisszhang nélkül nem jutottunk volna el a célunkig” – mondta a sikert sikerre halmozó TEP vezére, Boros Ákos. A szegedi csapat a Triaction Tribe befektetésének segítségével folytatja a munkát, írt már róluk elismerően a Cnet és a TechCrunch is. Sikereik nyomán megszámlálhatatlan helyre hívják a csapat tagjait előadni.

A 2015-ös győztes, a Mistory fejlesztésére felfigyeltek a kereskedelmi és a turisztikai cégek is. A fiatalok már az első fizető ügyféllel dolgoznak együtt, pedig még egy év sem telt el azóta, hogy elvégezték a Microsoft Imagine Cup Academy kurzusait és diadalmaskodtak a helyi döntőben. Mindez persze nem csoda, hiszen eredeti ötlettel varázsolják új élménnyé a városnézést. Az alkalmazásukkal bármelyik városnéző túrát felfűzhetjük egy valós, vagy kitalált történetre, és ennek segítségével a városnézés olyan lehet, mint egy igazi kalandjáték. Közönségdíjat nyertek a Microsoft Imagine Cup világdöntőjében valamint találkozhattak és eszmét cserélhettek Jean-Philippe Courtois-val, a Microsoft International elnökével.

Ígéretes üzleti alkalmazást alkotott, és már befektetést is kapott a ClipWarehouse, a tavalyi magyarországi döntő harmadik helyezettje. Az üzleti életben praktikus fejlesztésük lényege, hogy az alkalmazás akkor is megőrzi a vágólap tartalmát, ha új dolgot másolunk rá, és ez a felhőn keresztül megosztható más kollégákkal vagy más eszközökkel is. Mivel a fejlesztés forradalmasítja a közös munkát, felfigyelt rá az MFB Invest is. A cég befektetést is nyújtott a csapatnak, amely bekerült egy San Francisco-i startup programba. Jelenleg is a Plug and Play Accelerator program képzésén vesznek részt, és az elmúlt fél évben szintén találkoztak a Microsoft International elnökével.

A Microsoft Imagine Cup helyi fordulója és az azt előkészítő Microsoft Imagine Cup Academy során a valós életben használható tudtást nyújtanak a legjobb csapatoknak. A legfantáziadúsabb és leghasznosabb, valamint az üzleti életben el is adható ötleteket profi technológiai és üzleti szakemberek segítségével valósíthatják meg a nyertesek. A verseny végig követi egy projekt teljes életét az ötlet megszületésétől a részletek kidolgozásán át a megvalósításig.

A Microsoft a tehetségre, a kreativitásra Magyarország egyik legfontosabb erőforrásaként tekint. „Az Imagine Cup hagyományainak megfelelően az idei képzési szakaszban és a hazai döntőben is azon leszünk, hogy minél több magyar fejlesztőt segítsünk ötleteik megformálásában és minőségi megvalósításában, ezzel is támogatva újabb sikeres vállalkozások megjelenését a digitális gazdaságban.” – mondta mondta Kiszely László, a Microsoft Magyarország platform és fejlesztési evangelista vezetője.