Megjelent a Sport 2017 évkönyv

Megjelent a Sport 2017 évkönyv

Bemutatták a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) gondozásában megjelent Sport 2017 című évkönyvet.

„Soha nem gyűjtöttem, viszont pár példánytól eltekintve minden megvan. Az első még a Los Angeles-i olimpia után jött létre, de azt bezúzták, mindent összevetve a szöuli játékokat követően jelent meg az első” – mondta a sajtótájékoztatón Kulcsár Krisztián MOB-elnök, aki a sport szempontjából jónak minősítette a 2017-es esztendőt, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a 2018-as még jobb lesz.

A sportvezető alapján az első köszönet mindazoknak jár, akikről írtak, s azt kívánta a sportújságíróknak, hogy legyen muníció jövőre is a kötet megalkotásához, ahol remélhetőleg akár olimpiai érmek is megjelennek ezután.

„Módfelett szeretek MOB-elnök lenni, az egyik legvonzóbb része sporteseményekre járni, de nem az utazás, hanem a sikerek folytán. Sokkal jobb az egyetemes sportért, a magyar sportért dolgozni, mint csakis egy sportágért” – hangoztatta a korábbi vívó.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke azt emelte ki, hogy a sportújságíró feladata méltóképpen közvetíteni az emberek felé azt a katartikus élményt, melyet a sport jelent.

„Az évkönyv időtálló és van létjogosultsága. A MOB prioritásként kezeli a kötetet” – mondta Szöllősi.

A sportolók részéről Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó arról számolt be, hogy azt hitte, a tekintélyes figyelem pár hét után lecseng az augusztusi sporttörténelmi sikere után, de az még most is tart. Kijelentette még, jó hatás volt átélni.

„A sikert nem kívánni kell, hanem dolgozni érte” – zárta szavait az Universiade-győztes sportoló, aki távlati céljaként a 2020-as, tokiói olimpiát jelölte meg.

A sajtótájékoztatón kiderült, 71 szerző írta az 512 oldalas könyvet, ahol 600 fotó és 18 interjú megjelenik. A kötet ára 7940 forint.

mti