Megjelent Palya Bea új lemeze, a Hazatalálok

Megjelent Palya Bea új lemeze, a Hazatalálok

Élete nemrég lezárult korszakát, válását és újrakezdését dolgozta fel most megjelent új lemezén Palya Bea. A neves énekes Hazatalálok című anyagát decemberben ismerteti részleteiben is az A38 hajón.

„Női szemszögből váltak dalokká egy válás mozzanatai, együttes munkában új zenekarommal. Midőn a legtöbb ember, kezdetben én is kudarcként éltem meg a válásomat, ugyanakkor a lemez nem egy tudatos alkotói folyamat eredménye. Rájöttem arra, hogy ha van bátorságom elmesélni, ami történt, akkor a dolgok visszamosolyognak rám és a lemeznek lehet ilyen hatása” – mondta Palya Bea a CD-t bemutató sajtótájékoztatón.

Az előadó-dalszerző az előző években állított elő albumain (A Nő – 2014; Tovább Nő – 2016; Nappali dalok – 2016) a mostanihoz hasonló megközelítésben és őszinteséggel énekelt olyan témákról, mint a nőiség, az anyaság, az emberi kapcsolatok és a családja élete. Mint kiemelte, a Hazatalálok a váláson túl főleg arról szól, milyen a benne élő belső gyerek, hogyan lehet szeretnünk önmagunkat.

Palya Bea újjáalakult zenekarának tagja Lisztes Jenő – cimbalom; Orbán György – bőgő; Gerzson János – arab lant, ney, derbuka, Czirják Tamás – dob. A Hazatalálok című lemez legtöbb dalában Szokolay Dongó Balázs (furulya, duda, kaval, szaxofon) is játszott, mellette ifj. Tóth István és Gryllus Samu volt a közreműködők közt. Az albumot Palya Bea és zenekara december 14-én tárja a közönség elé az újbudai A38 hajón.

MTI Fotó: Illyés Tibor