Nemzetközileg élen a négy karika – Audi e-tron GT győzelem a 2022-es „Világ Gépkocsija Díjak” („World Car Awards”) szavazáson

Nemzetközileg élen a négy karika – Audi e-tron GT győzelem a 2022-es „Világ Gépkocsija Díjak” („World Car Awards”) szavazáson

Az Audi e-tron GT quattro a New Yorkban idén már 18. alkalommal kiosztott „Világ Gépkocsija Díjak” („World Car Awards”) kitüntetések nagy nyertese. A Föld Év Elektromos Gépjárműje” („World Electric Vehicle of the Year”), a Föld Nagyteljesítményű Gépjárműje” („World Performance Car”) és a Föld Év Autódizájnja” („World Car Design of the Year”) kategóriákban egyszerre jelölt modell végül a Föld Nagyteljesítményű Gépkocsija” mezőnyében hódította el a planéta talán legjelentősebb és legtekintélyesebb – így az „Autós világ Oscar-díjaként” is emlegetett – trófeáját. Szavazatát megelőzően a Föld minden tájáról több mint száz autós újságíró tesztelte széleskörűen a 2022-es díjakra nevezett modelleket.

„Jelentős boldogság számunkra, hogy mindössze egy évvel világpremierjét követően mindjárt három kategóriában is döntőbe jutott tisztán elektromos Audi e-tron GT quattro modellünk” – nyomatékosította a díjátadó után Oliver Hoffmann, az Audi igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja. „Természetesen külön büszkeséggel tölt el minket, hogy az Audi e-tron GT quattro kiérdemelte a Föld Nagyteljesítményű Gépjárműje‘ címet, ezáltal már ötödik alkalommal kerülhetett ez a díj az Audihoz. Az Audi e-tron GT quattro jól tanúsítja, hogy az elektromos mobilitás nemcsak hosszú távon fenntartható, hanem dinamikus és vonzó is lehet. E modell nagymértékű mérföldkő elektromos mobilitási stratégiánkban.” 2026-tól az Audi már csak elektromos hajtásrendszerű új modellekkel jelenik meg a világpiacon, 2025-től mindazonáltal az elképzelések alapján az Audi minden termelési színtere szén-dioxid-semlegesen funkcionál ezután. Brüsszel, Győr és a Böllinger Höfe – ahol az Audi e-tron GT quattro is készül – tekintetében ez már ma is érvényes.

Kifinomult hőmenedzsment a reprodukálható teljesítmény szolgálatában

Kifinomult hőmenedzsmentje jókora mértékben hozzájárul ahhoz a teljesítményhez, amellyel az Audi e-tron GT quattro elhódította a Föld Nagyteljesítményű Gépkocsija” („World Performance Car”) címet. A rendszer e modell tekintetében négy hűtőkörből áll, az áramforrás és a hajtásrendszer újabb komponensei mindent összevetve mindenkor megőrizhetik a reprodukálható teljesítménykarakterisztikához elengedhetetlen megfelelő üzemi hőmérsékletüket.

Az e-tron útvonaltervező igénybevételével az okos hőmenedzsment – a külső hőmérséklet függvényében – akár már előzetesen, menet közben is a töltés szempontjából ideális tartomány alapján alakíthatja az e-tron GT quattro akkumulátorának hőmérsékletét – ami különösen hasznos az akár 270 kW teljesítményű gyorstöltés alatt.

Folytatódik az Audi győzelmi szériája

Idei sikerével a négykarikás márka összesen már tizenegyre növelte a Föld Gépjárműje Díjak” („World Car Awards”) szavazásán szerzett első helyei számát, amivel az Audi a díj történetének legsikeresebb gyártója.

Az Audi győzelmei a Föld Gépjárműje Díjak” („World Car Awards”) szavazásán

2005 Audi A6 Világ Év Gépkocsija („World Car of the Year”)

2007 Audi RS 4 Világ Nagyteljesítményű Gépkocsija („World Performance Car”)

Audi TT Világ Év Autódizájnja („World Car Design of the Year”)

2008 Audi R8 Világ Nagyteljesítményű Gépjárműje („World Performance Car”)

Audi R8 Világ Év Autódizájnja („World Car Design of the Year”)

2010 Audi R8 V10 Világ Nagyteljesítményű Gépkocsija („World Performance Car”)

2014 Audi A3 Világ Év Gépkocsija („World Car of the Year”)

2016 Audi R8 Világ Nagyteljesítményű Gépkocsija („World Performance Car”)

2018 Audi A8 Világ Luxusautója

2019 Audi A7 Sportback Világ Luxusautója

2022 Audi e-tron GT quattro: Világ Nagyteljesítményű Gépjárműje („World Performance Car”)