Online szervezi meg akadémiai diákköri konferenciáját a pécsi egészségtudományi kar

Online szervezi meg akadémiai diákköri konferenciáját a pécsi egészségtudományi kar

Az országban elsőként szervezi meg online módon a akadémiai diákköri konferenciáját a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Kara – tájékoztatta a egyetemi intézmény a sajtó képviselőit.

A PTE közleményében emlékeztettek arra, hogy a kar akadémiai diákköri konferenciáját minden évben rendezik meg, hogy bemutassák a hallgatók kutatásainak eredményeit. Idén a világjárványra való tekintettel a rendezvényt – a hallgatók és nevelők védelmének maximális figyelembe vételével – online szervezik meg, azon több mint százhatvan hallgató szemlélteti a tantervi törzsanyagon túlmutató, önálló, kutatáson alapuló akadémiai munkájának eredményeit.

A tizennégy szekcióban elhangzó előadásokat követően szakmai bírálóbizottság értékelése alapján díjakkal és elismerésekkel honorálják a hallgatók teljesítményét – tértek ki rá a közleményben. A PTE közleményében felhívták a figyelmet arra, hogy a szimpóziumon való részvétel kiemelkedő lehetőséget nyújt a hallgatók részére, hogy a szakmai nyilvánosság előtt megmérettetve bekapcsolódjanak a karon folyó elméleti és gyakorlati kutatómunkába.

mti