Országos online gyermeknapot rendeznek a bábszínházak

Országos online gyermeknapot rendeznek a bábszínházak

Egész napos online programsorozattal készül gyermeknapra az állam 13 bábszínháza a kecskeméti Ciróka szervezésében – tájékoztatta a sajtó képviselőit a kecskeméti bábszínház rendezvényszervezője.

Bodor Éva hangoztatta: a május 31-én reggel 8 óra 30 perctől este 9 óráig tartó programsorozat “egyszeri és megismételhetetlen alkalom lesz, izgalmas és jellegzetes vendégelőadásokkal, ezenkívül ezúttal az időjárás folytán sem kell ezt követően aggódnia senkinek”.

Kiemelte: a színes kínálattal minden korosztályra gondolnak, mivelhogy a legkisebbeket és szüleiket 4 éven aluliaknak szóló babaelőadásra várják, az ovisokat és iskolásokat ugyanakkor népmesékkel, örök kedvenc klasszikusokkal és vásári játékokkal lepik ezt követően meg.

Az egész napos eseményen részt vesz a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a pécsi Bóbita Bábszínház, a Budapest Bábszínház, a kecskeméti Ciróka Bábszínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház, az egri Harlekin Bábszínház, a veszprémi Kabóca Bábszínház, a fővárosi Kolibri Színház, a szegedi Kövér Béla Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, a Miskolci Csodamalom Bábszínház, a győri Vaskakas Bábszínház és a debreceni Vojtina Bábszínház.

A programsorozatot a 13 bábszínház egyidejűleg közvetíti ezután május utolsó vasárnapján.

Az ENSZ Közgyűlése 1954-ben ajánlta, hogy minden országban tartsák meg az egyetemes gyermeknapot, amelyiknek magyarországi időpontja tradícióknak megfelelően május utolsó vasárnapja. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a Föld gyermekeinek testvériségéről, továbbá a gyermekek jólléte érdekében kifejtett küzdelemről.

mti