Ötletes hazai tanulmányokat díjaz a Highlights of Hungary

Ötletes hazai tanulmányokat díjaz a Highlights of Hungary

Rendezvény, verseskötet, film, autistákat segítő koncert és vállalkozókat támogató program szintén indul az év legjobb magyar teljesítményeit kereső Highlights of Hungary versenyen.

A megmérettetésre tizenegy kurátor nevezi az általa legizgalmasabbnak és legfontosabbnak tartott ötletes produktumokat, amelyekre február 10-ig várják a nézőközönség szavazatait az esemény weboldalán. A 10 győztest február 17-én hozzák nyilvánosságra – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A verseny célja, hogy szakmai alapokon állva, kategóriák nélkül és a közönséget szintén bevonva nyújtson színes képet a magyarországi találékony szektor éves eredményeiről. A szervezők szándéka, hogy a sikerekből a lehető legtöbb jusson el a szélesebb közönséghez, és minél nagyobb társadalmi bázisa legyen a leleményes szakmáknak.

A jelölt kezdeményezések rendkívül sokfélék, akad köztük film, bemutató, parádé, dizájnprogram, de olyan egyéni kezdeményezésű projekt szintén, amelyet a találékony iparon kívülről eső magánszemélyek indítottak. A verseny az ismertségen kívül a szakmákon átívelő hálózat kiépítésére, valamint az vállalkozásbeli élet szereplőivel való kapcsolatfelvételre szintén lehetőséget teremt.

A projekteket jelölő tizenegy kurátor Böszörményi Jókora Gergely, a Design Terminál vezetője, Unger András, az UrbanPlayer főszerkesztője, Winkler Nóra művészeti újságíró, Bodnár Bence kreatív szakember, Finta Sándor, Budapest főépítésze, Nádudvari Noémi, a Színes Város csoport kurátora, Csete Manek Gábor, a Toldi Klub és a Larm vezetője, Juhász Anna irodalmár, Cosovan Attila tervezőművész, Liptay Gabriella közgazdász-szociológus és a versenyt szervező Super Channel kreatív ügynökség.

A jelöltek munkáit márciusban Budapesten, a Kossuth Lajos utca 14-16. szám alatti kiállítótérben szintén meg lehet ezt követően tekinteni.

MTI