RómerKvelle könnyűzenei rendezvény Győrben

RómerKvelle könnyűzenei rendezvény Győrben

Idén is megrendezik a RómerKvelle könnyűzenei fesztivált Győrben. A pénteken és szombaton zajló eseménynek az előző évben ősszel a győri önkormányzat tulajdonába került Rómer-ház és környezete ad otthont – hangzott el az intézmény programjait bemutató sajtótájékoztatón.

Szilágyi Norbert és Horváth Gábor, a Rómer-ház programszervezői elmondták, hogy igazi utcazenei esemény lesz a hétvégi esemény, amelyen mások mellett az Irie Maffia, a Fisch, az Intim Torna Illegál, Fábián Juli és Zoohacker, az Ivan and the Parazol, a Middlemist Red és a Random Trip adnak koncertet. Felidézték, hogy az első rendezvényen múlt évben csaknem 3500 fiatal volt ott.

RómerKvelle könnyűzenei rendezvény Győrben
Illusztráció

Hozzátették, hogy az ez évi esemény bevételéből az létesítmény újabb infrastrukturális fejlesztéseit finanszíroznák. Az elmúlt egy évben olyan hangszigetelési rendszert építettek ki, amellyel nagyobb koncerteket is tarthatnak a belváros szívében, mert nem zavarja a tájék lakóit. A következő években a belső tereket szeretnék felújítani.

Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) emlékezett: az önkormányzat egy évvel ezelőtt döntötte el, hogy a ház tulajdonjogát megigényli az államtól, mert a közelmúltban lebontott Ifiház funkcióját az alkotmány észbontóan betöltheti. Az elmúlt egy évben csaknem nyolcvan koncerten, ötven filmvetítésen, kiállításokon és színházi előadásokon húszezer fiatal volt ott.

A városvezető beszámolt arról is, hogy július 23-án a Wellhello és Halott Pénz adnak szabadtéri koncertet a felújított Dunakapu téren.

Grászli Bernadett, a Rómer-házat üzemeltető Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója kiemelte, hogy a ház releváns központja lett az intézmény múzeumpedagógiai tevékenységének azzal, hogy egyre több fiatalt szólít meg a programokkal. Közölte még, hogy a Cseh Tamás Program patronálásával az elmúlt egy évben hozzávetőlegesen az összes hétvégére tudtak koncertet szervezni.

MTI