Szakképzési díjat nyert az Audi Hungaria

Szakképzési díjat nyert az Audi Hungaria

Ebben az évben is átadták a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által hozott létre szakképzési díjat, melyet az Audi Hungaria újítás kategóriában nyert el szakképzési projektjével. Az Audi projektjében kétéves kísérleti rendezvény részeként a duális szakképzésben résztvevő diákok a vállalati kultúrát és munkahelyi integrációt támogató tanítási témákat eltérő játékos élménypedagógiai technikákkal dolgozzák fel.

„Jelentős boldogság és egyben megtiszteltetés számomra és az egész társaság részére is, hogy most már ötödik alkalommal nyertük el ezt a rangos kitüntetést. Ez a díj először is duális szakképzésünk sikerességének elismerése. Személyügyi stratégiánk egyik meghatározó eleme a képzés, amellyel hosszú távon biztosítjuk szakképzett munkatársaink utánpótlását”, mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja. „A DUIHK által megalapított szakképzési díj egy nagyszerű indítvány, amely emeli a gyakorlatorientált képzés rangját hazánkban és értékes impulzusokat ad számunkra ahhoz, hogy tovább dolgozzunk munkatársaink szakmai fejlesztésén.”

A díjnyertes projekt részeként a nyár alatt a diákok „környezetvédelmi kincskereső játékban” deríthették fel a társaság fenntarthatósági intézkedéseit. Az elmúlt év őszén mindazonáltal elindult egy pályázat, ahol a diákok az Audi Hungaria viselkedési alapelveit mutathatják be saját leleményes alkotásaikon át, mellyel aktívan hozzájárulnak az Audi Hungaria kultúrájának formálásához.

Az Audi Hungaria képzőközpontja, az Audi Akadémia mindenkori célja, hogy mind nevelési tartalmakban, mind módszertani elemeiben a jövő generáció tanulási trendjeit integrálja és segíti a diákok későbbi munkatársi beilleszkedését a szervezetbe. Összekapcsolhatóvá, felismerhetővé és fejleszthetővé teszik a diákok részére a munkahelyen elengedhetetlen munkavállalói kulcskompetenciákat, kiegészítve ezzel szakmai és gyakorlati tudásukat. Mindez hozzájárul a tanulásmódszertani kínálat szélesítéséhez és a társaság fenntartható működéséhez.

Az Audi Hungaria duális szakképzésében 2001 óta több mint 2 000 fiatal végzett, nagy részük munkatársként kezdte el szakmai pályafutását a győri vállalatnál.

A kamara három kategóriában osztott ki díjakat: motiváció, kooperáció és fejlesztés. A Szakképzési díj célja a szakmák társadalmi megítélésének emelése, a magyarországi szakképzési rendszer fejlesztése, a társaságok ösztönzése a képzési projektek megvalósítására.