Sziget – Billie Eilish is jön jövőre a fesztiválra

Sziget – Billie Eilish is jön jövőre a fesztiválra

Mások mellett Billie Eilish, David Guetta, a Florence + the Machine, a Foals, az Imagine Dragons és Sam Fender is koncertet ad a jövő évi Sziget rendezvényen, amit 2023. augusztus 10-től 15-ig tartanak.

A szervezők több mint harminc fellépő nevét jelentették be; az Oscar-, Golden Globe-, és sokszoros Grammy-díjas Billie Eilish első alkalommal ad koncertet Magyarországon.

„Amikor felmerült a sansz, hogy Billie Eilish-t meg tudjuk hívni a jövő évi fesztiválra, olyan döntést kellett hoznunk, melyet meglehetősen kevés alkalommal teszünk meg: egy nappal eltoltuk a Szigetet és ezáltal az utóbbi évek valószínűleg legnagyobb sztárja a Sziget nagyszínpadán lép fel 2023-ban” – idézte Kádár Tamás főszervezőt a sajtó képviselőihez eljuttatott közlemény.

A Szigeten már fellépett sztárok közül friss dalokkal jön el újra David Guetta és a Florence + the Machine; utóbbi Dance Fever című albumát a kritikusok is kedvezően fogadták. A most bejelentett nevek közül ugyancsak idén rukkolt elő új anyaggal az oxfordi Foals, az Imagine Dragons, és 2023-ban pótolja múlt évben betegség okán lemondott első magyarországi fellépését Sam Fender.

A Szigetet is érinti a One Direction feloszlása után szólókarrierbe kezdett énekes, Niall Horan első fesztiválturnéja. Az elektronikus színtér aktuális sztárjai közül érkezik a Major Lazert alapító Diplo vagy Jamie xx, emellettés a német elektronikus zene emelkedett alakja, Sven Väth. Jön a hiphop-R&B műfaj kanadai szupersztárja, a szváziföldi származású Uncle Waffles is, aki a Dél-Afrikából induló, de már az európai klubokban is közkedvelt Amapiano egyik feltörekvő csillaga.

A szervezők által bejelentett fellépőnévsorban megjelenik még YUNGBLUD, az M83, a Moderat, Mimi Webb, a Nothing But Thieves, a Two Feet, a Viagra Boys, az Amyl And The Sniffers, 070 Shake, a TV Girl, Dixon, a Frank Carter & The Rattlesnakes, Baby Queen, a The Comet Is Coming, az Easy Life, Youngr, a Los Bitchos, a Destroy Boys, Kelly Lee Owens (DJ set), Mall Grab, Partiboi69, Parra for Cuva, a Jungle By Night, yuné pinku (DJ set) és Hannah Grae.

mti