Tiszta teljesítmény: már a MINI John Cooper Works és a MINI John Cooper Works Cabrio is teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait

Tiszta teljesítmény: már a MINI John Cooper Works és a MINI John Cooper Works Cabrio is teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait

2019 márciusától az angol prémiumgyártó benzinüzemű részecskeszűrővel szereli fel a kisautó-szegmens élsportolóit.

A kisautók mezőnyében a MINI kidolgozott sportolói nem kizárólagosan példaértékű hatékonyságukkal, de az összes régebbinél alacsonyabb károsanyag-kibocsátásukkal is idegfeszítő teljesítményről tesznek tanúbizonyságot: a részecske-kibocsátás módszeres csökkentése érdekében az angol prémiumgyártó 2019 márciusától a MINI John Cooper Works (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,9 liter / 100 km a hatfokozatú manuális váltóval és 6,1 – 6,2 liter / 100 km a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltóval; vegyített károsanyag-kibocsátás: 157 – 158 gramm / km a hatfokozatú manuális váltóval és 140 – 142 gramm / km a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltóval) és a MINI John Cooper Works Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,0 – 7,1 liter / 100 km a hatfokozatú manuális váltóval és 6,4 – 6,5 liter / 100 km a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltóval; vegyített károsanyag-kibocsátás: 161 – 162 gramm / km a hatfokozatú manuális váltóval és 145 – 148 gramm / km a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltóval) modellpárosát már az alapfelszereltség részeként benzinüzemű részecskeszűrővel szereli fel. A benzinüzemű részecskeszűrő ezáltal a kisautó-szegmensben elérhető, benzinmotorral hajtott MINI modellek mindegyikében a kipufogógáz-tisztító modern műszaki megoldás szerves részévé válik.

Az angol prémiumgyártó a MINI John Cooper Works és a MINI John Cooper Works Cabrio modellek tekintetében a benzinüzemű részecskeszűrőt az alapfelszereltségként kínált sport kipufogórendszerbe építi be, garantálva, hogy a MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 2.0 liter hengerűrtartalmú, 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményre képes négyhengeres benzinmotor letaglózó teljesítmény-leadása jellegzetesen sportos orgánummal, egyszersmind példaértékű károsanyag-kibocsátással párosul. Ezzel a MINI John Cooper Works modellpaletta minden egyes tagja maradéktalanul teljesíti a alaposan szigorú Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait. A legújabb kipufogógáz-kezelő modern műszaki megoldás bevezetése nem befolyásolja az élsportolók példaértékű üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeit.

Az alapfelszereltségként kínált hatfokozatú manuális váltóval a MINI John Cooper Works 6,3 másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/órás sprintet és 5,6 másodperc alatt sprintel fel 80 km/órás sebességről 120 km/órára. A MINI John Cooper Works Cabrio ugyanezt 6,6 másodperc, amellett 6,1 szekundum alatt abszolválja. A nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó minden egyes MINI John Cooper Works modell opcionális extrafelszereltségei közt megtalálható.

A MINI John Cooper Works és a MINI John Cooper Works Cabrio modellpárosának színtiszta motorsport-hangulatot árasztó felszereltségi arzenálja az erőteljes, turbófeltöltésű benzinmotor, a 17” méretű MINI John Cooper Works könnyűfém keréktárcsákkal felszerelt sport futómű, a sport fékrendszer, a MINI John Cooper Works aerodinamikai csomag és a MINI John Cooper Works sportülések nagyszerű egységével kecsegtet. Sőt mi több, a legfrissebb élsportolók LED-technológiás első fényszórókat és LED-es hátsó lámpákat viselnek, utóbbiak az angol zászló motívumát örökölve hirdetik a modell brit gyökereit.

A legmodernebb személyre szabhatósági opciók közt ráadásul a MINI Yours Interior Styles belső felszereltségi csomag háttérvilágítással kiegészített, Piano Black zongoralakk-fekete árnyalatú utasoldali kárpitja, tetejébe az első fényszórók és a hátsó lámpák magasfényű feketére fényezett fészkeit, ezenkívül a magasfényű fekete hűtőrácsot kínáló Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag is megtalálható. Az extrafelszereltségi portfólió és a külön választható tartozékok legfrissebb tételei közé a vezeték nélküli okostelefon-töltés, a vezetőoldali útfelületre kivetített MINI logó, a MINI Yours Customised termékpaletta személyre szabható elemei és a megannyi MINI Connected digitális szolgáltatás is felkerült.